Prefectura Constanţa, precizări importante despre alegerile parlamentare: “Cetățenii din localitățile carantinate vor putea merge să-și exercite dreptul de vot doar în baza actului de identitate”

0
1137

Toţi cetățenii din localitățile carantinate din județul Constanța, 18 la număr, în acest moment, vor putea merge să-și exercite dreptul de vot duminică, fără să completeze o declarație pe proprie răspundere. Mai precis, locuitorii din zonele carantinate vor putea merge la secția de votare la care sunt arondați, doar în baza actului de identitate.

De altfel, în hotărârile Comitet Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru carantinarea unităţii administrativ teritoriale Eforie, Lazu (U.A.T. Agigea), U.A.T. Cernavodă, U.A.T. Cumpăna, U.A.T. Târgușor, U.A.T. Aliman, U.A.T. Rasova și U.A.T. Tuzla, deja au fost introduse mai multe puncte care fac referire la normele care trebuie respectate în zilele de 5 – 7 decembrie a.c., privind votul pentru Senat și Camera Deputaților:

(1) Se permite, în data de 5 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum și a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale.

(2) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, pentru exercitarea dreptului de vot, observarea alegerilor și pentru efectuarea operațiunilor electorale, cu respectarea dispozițiilor Ordinului comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne nr. 2009/166/2020 privind stabilirea unor măsuri şi acţiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral din țară la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaților din anul 2020, a alegătorilor și a persoanelor implicate în organizarea și observarea alegerilor.

(3) Se permite, în data de 6 decembrie 2020, deplasarea cu urna specială pe raza teritorială a localității, a echipelor formate din membri ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, însoțite de persoane acreditate și personal de pază, în vederea exercitării dreptului de vot de către alegătorii care nu se pot prezenta la secțiile de votare.

(4) Se permite în datele de 6 și 7 decembrie 2020, deplasarea la/de la sediile birourilor electorale de circumscripție, pentru predarea materialelor rezultate din procesul electoral, a membrilor birourilor electorale ale secțiilor de votare și a persoanelor care îi însoțesc, precum operatori de calculator, persoane acreditate și personal de pază. Aceste puncte vor fi valabile și pentru localitățile în care va fi decisă prelungirea perioadei de carantinare, prin hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A.V, focuspress.ro, 05.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply