“Aprindeți lumânările!”, este îndemnul lunii decembrie | Tenn lys! | Episodul 2 | La pas, prin Țara lui Moș Crăciun, cu Liliana Pintilie | VIDEO

0
1066

Liliana Pintilie: ”Și a trecut o săptămână de când s-a deschis sezonul sărbătorilor de iarnă. La loc de cinste pe mesele noastre, Lumina îmblânzește chipul fiecăruia în jurul mesei, topind în văpaia flăcărilor grijile, supărările și preocupările lumești de peste zi. Acesta și este rostul Luminii, să aștearnă bucuria, pacea, liniștea în sufletele noastre.

Ofertele de Crăciun devin din ce în ce mai consistente, pentru ca tot omul de rând să aibă posibilitatea împodobirii locuinței, pregătiri altminteri firești perioadei. Decorațiuni mici, de Crăciun, au început să își facă apariția, iar ferestrele prind viață la lumina steluțelor sau a lumânărilor aprinse (fie ele și electrice).

Tenn lys, to lys skal skinne
For kjærlighet og tro
For den som viser omsorg
Og alltid bygger bro
Må fanger få sin frihet
Og flyktninger et hjem
Tenn lys, for dem som gråter
Og dem som trøster dem.
……………………….
Aprindeți două lumânări, să strălucească
Pentru dragoste și credință,
Pentru cei ce arată grijă
Și întind o mână de ajutor,
Libertate celor închiși 
Și prigoniților, un adăpost.
Aprindeți lumânări pentru cei ce plâng,
Dar și pentru cei le alină suferința.

Mulțumesc, pe această cale, Părintelui Tudor George, pentru cuvintele pline de înțelepciune ce mi le-a dăruit recent într-un mesaj de încurajare, mesaj pe care cu drag îl împărtășesc cu voi, dragii mei.

“Lumina lui Hristos luminează tuturor. Fie ca Lumina să se aprindă și în inimile noastre și bunul Dumnezeu să ne întărească pe toți în aceste momente de încercare. În fiecare dintre noi este o candelă stinsă care se aprinde în momentele grele din viața noastră, în rugăciune. Această Lumină este harul Duhului Sfânt care ne sfințește și ne întărește”.


Liliana Pintilie, Sandvika, Norway, decembrie 2020. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Vă îmbrățișez cu mult drag, din Țara lui Moș Crăciun”.

MN: Alte gânduri scrise atât de inspirat de Liliana Pintilie, corespondenta noastră dragă din ”Nordul îndepărtat” și publicate de Mangalia News, sub genericul ”La pas, prin Țara lui Moș Crăciun”, puteți citi AICI.


Mangalia News, 01.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply