Pro România Social-Liberal este noul partid cu care Tăriceanu şi Ponta vor candida împreună la alegerile parlamentare din iarnă

0
929

Liderii ALDE şi Pro România, Călin Popescu Tăriceanu respectiv Victor Ponta, au anunţat, joi, că cele două formaţiuni vor candida împreună la alegerile parlamentare din iarnă, sub sigla unui singur partid – Pro România Social-Liberal.

În ce priveşte paritatea la parlamentare, cei doi lideri au explicat că aceasta se va face pe „criterii obiective de performanţă”.

Concret, va fi o paritate de 60-40% în favoarea Pro România. Totodată, aceştia au anunţat că vor fi capi de listă, Victor Ponta la Camera Deputaţilor, iar Călin Popescu Tăriceanu la Senat.

„Acum suntem iar în criză. Dacă alţii nu au curajul sau nu au dorinţa de a opri drumul spre prăpastie, îl facem noi. Vreau să cred că putem construi în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o alternativă. Mă bucur foarte mult şi salut faptul că întreaga conducere a ALDE a fost de acord să unim forţele pe care le avem. Nu sunt nişte forţe uriaşe, însă viziunea comună ne permite să vorbim şi să venim cu soluţii şi cu oameni la ce se întâmplă. Aşa cum în 2020 am fost singurii care s-au opus în Parlament măsurile greşite, aşa vom face şi de acum încolo, însă mai puternic împreună”, a declarat Victor Ponta joi seară la într-o conferinţă de presă, potrivit adevarul.ro.

Acesta a acuzat apoi PSD-ul că face blat continuu cu PNL, motivând refuzul social-democraţilor de a face o alianţă de stânga la Bucureşti.

„Ne-au convins că nu doresc să lupte. Vor să piardă cum au pierdut şi la Bucureşti. Nu vor să deranjeze. Să facă non-combat. Noi nu suntem de acord cu acest lucru. Fără cei de la PSD, noi ne vom lupta cu PNL, Klaus Iohannis, USR, cei care la acest moment duc România în prăpastie. Vom candida împreună sub un nou partid – Pro România Social-Liberal. Într-o singură gândire şi viziune pot să blocheze ceea ce acum pare un drum drept spre prăpastie”, a mai adăugat Ponta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La rândul său, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a explicat că există o „dorinţă a partidelor mari de a elimina de pe scena politică partidele mici”. (sursa: stirileampress.ro).


Mangalia News, 09.10.2020.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply