Școala dintr-o comună de pe litoral, mai dotată decât Clujul, pentru cursuri în sistem online

0
1125

Evenimentul Zilei: Una dintre cele mai vechi școli gimnaziale din zona rurală a județului Constanța, Școala Limanu-2 Mai, care funcționează de peste 125 de ani, este cea mai pregătită unitate de învățământ pentru începerea cursurilor în plină pandemie, cei 500 de elevi fiind dotați cu tablete iar sălile de clasă cu sisteme audio-video performate.

Școala generală Limanu – 2 Mai este una dintre puținele școli din România care au realizat din vreme că vin vremuri incomode pentru desfășurarea cursurilor. Spre deosebire de primarul din Cluj, Emil Boc, care spunea că încă din luna iunie a dat elevilor tablete și internet gratuit, comuna  Limanu din județul Constanța i-a luat-o înainte.

„De fapt, înainte de vacanța de Paști s-a făcut o rectificare de buget, la urgență. Am renunțat la alte proiecte, festivaluri, concursuri, care nu se mai puteau organiza, și cu o suplimentare din bugetul local, am cumpărat 500 de tablete pentru toți copii din școala noastră”, spune directorul școlii, prof. Gela Ivașcu. De aceea, proiectul hibrid pe care școala îl va aplica pentru desfășurarea cursurilor este mult ușurat.

Continuarea în evz.ro (Autor: Feri Predescu).

Vă invităm să citiți și: ȘCOLILE din LIMANU și 2 MAI, DOTATE la STANDARDE EUROPENE, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei


Mangalia News, 24.08.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply