De la IPJ: Arestați pentru furt calificat | Surprins în flagrant delict cu „alba-neagra” | Depășiri ale vitezei legale | Recomandări anti-furturi din autoturisme

0
906

farmec.ro
carturesti.ro%20

Arestați pentru furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat (din autoturisme), polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au identificat 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 40 și 44 de ani, bănuiți de comiterea faptei. Cei 4 sunt suspectați că, în zilele de 13 iulie, respectiv 31 iulie a.c., ar fi spart geamul unui autoturism, respectiv unei autoutilitare, de unde ar fi sustras diverse bunuri.

La data de 19 august a.c., polițiștii din cadrul P.M.C., cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 4 bărbați au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, la aceeași dată fiind prezentați instanței de judecată, care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reținut pentru organizarea de jocuri clandestine

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal referitor la săvârșirea a 3 infracțiuni de organizare de jocuri clandestine ale căror rezultate pot fi influențate prin dexteritatea mânuitorului, a mijloacelor de joc, în scopul obținerii unor venituri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat, de 51 de ani.

În zilele de 24 iulie a.c., 1 august a.c. și 18 august a.c., acesta a fost surprins în flagrant delict, pe raza stațiunii Costinesti, în timp ce organiza jocuri de noroc clandestine de tip „alba-neagra”.

Persoana în cauză a fost depusă în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia cu propuneri corespunzătoare.

Surprins în flagrant delict cu „alba-neagra”

La data de 19 august a.c., în jurul orei 20.35, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Costinești au surprins, în flagrant delict, un bărbat de 44 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce practica jocuri de noroc de tipul „alba-neagra”. Asupra acestuia au fost identificate mai multe bunuri, susceptibile a fi folosite la jocul de noroc, precum și suma de 400 de lei, fiind ridicate, în vederea indisponibilizării.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de organizare și exploatare de jocuri de noroc frauduloase, conforn O.U.G. 77/2009.

Infracțiune la regimul rutier, constatată de polițiști

La data de 19 august a.c., în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Medgidia au identificat o femeie, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe strada Republicii din municipiul Medgidia, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Femeia a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Acțiune pe viteză, desfășurată de polițiștii din Mangalia

La data de 19 august a.c., în intervalul orar 11.30-17.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Mangalia au desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice depășind viteza legală.

În urma activităților, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.750 de lei, dintre care 23 pentru depășirea limitei legale de viteză, fiind reținute și 3 permise de conducere, pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei legale admise.

Combaterea comerțului ilicit, în atenția polițiștilor din Năvodari

La data de 19 august a.c., în intervalul orar 11.00-16.00, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii comerțului ilicit.

În urma activităților, polițiștii au legitimat aproximativ 50 de persoane și au controlat 21 de autovehicule și 16 societăți comerciale, fiind aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 la Legea 12/1990, în valoare de 7.000 de lei, 16 la O.U.G. 195/2002, în valoare de 9.741 de lei, 2 la Legea 61/1991 în valoare de 200 de lei și una la Legea 55/2020, în valoare de 500 de lei.

Totodată, polițiștii le-au adus la cunoștință cetățenilor și operatorilor economici prevederile legale în ceea ce privește distanțarea fizică și purtarea măștii de siguranță.

Activități preventive, desfășurate de polițiști

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au inițiat o serie de activități informativ-preventive privind furturile din autoturisme.

Au fost avute în atenție parcările supermarket-urilor, iar cetățenilor li s-au prezentat principalele cauzele care duc la apariția acestui gen de fapte, tehnicile cel mai des folosite, dar și bunurile susceptibile a fi sustrase din interiorul autoturismelor.

În acest sens, polițiștii recomandă:

– Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare (genți, borsete, aparatură electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

– Când părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet;

– Dacă aveți posibilitatea, montați-vă un sistem antifurt;

– În cazul în care ați fost victima unei spargeri auto, nu umblați în interior până la sosirea Poliției.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor comise contra patrimoniului și Programul local Litoral 2020.


Mangalia News, 22.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply