Informare privind evoluția pandemică în incinta Damen Shipyards Mangalia. DSMa a înființat o celulă de criză

0
1864

Informare privind evoluția pandemică în incinta DSMa.

Dragi colegi,

Inca de la aparitia primelor cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2 la nivel national, fiind pe deplin constienti de probabilitatea cresterii numarului de infectari, DSMa a infiintat o celula de criza dedicata adoptarii imediate a celor mai eficiente masuri de lupta impotriva virusului si combatere a raspandirii in randul salariatilor proprii, a colaboratorilor, reprezentantilor Clientilor si ai Societatilor de Clasificare.

Astfel, printre masurile implementate ca parte a strategiei de prevenire a raspandirii virusului la nivelul societatii, mentionam:

· Dezinfectarea zilnica a tuturor cailor de acces cu solutie pe baza de clor;

· Dezinfectarea suprafetelor care sunt atinse in mod frecvent: usi, coridoare,  toalete, vestiare – de 2 ori pe zi: inainte de inceperea programului de lucru si la ora pranzului;

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

· Dezinfectarea tuturor spatiilor inchise (vestiare, birouri, toalete, etc.) la sfarsitul saptamanii de lucru;

· Verificarea temperaturii corporale a tuturor lucratorilor la portile de acces in incinta societatii, cu ajutorul termometrelor fara contact si a sistemelor de termoscanare;

· Instalarea de puncte de dezinfectare a mainilor in toate zonele frecventate de salariati;

· Introducerea obligativitatii purtarii mastii de protectie in toate spatiile inchise si in mijloacele de transport puse la dispozitie de catre societate;

· Restrictionarea la minimum a accesului tertilor in incinta DSMa;

· Controlul strict al accesului prin completarea de formulare de evaluare si localizare a vizitatorilor pe teritoriul DSMa si de evidenta si localizare a lucratorilor care au sosit din zone cu risc ridicat de infectare si/sau au intrat in contact cu o persoana suspecta;

· Verificarea membrilor echipajului de la bordul navelor aflate in reparaiie, in ceea ce priveste simptomele specifice infectiei cu COVID-19;

· Organizarea sedintelor online, iar in cazul in care se impune prezenta fizica, limitarea numarului participantilor la maxim 10 persoane, cu pastrarea unei distanțe de minim 2 metri intre acestia;

· Informarea angajatilor in ceea ce priveste pastrarea distanței sociale de minim 2 metri intre persoanele aflate in spatii comune; 

· Dotarea birourilor cu separatoare, in cazul in care spatiul nu permite asigurarea distantei de minim 2 metri;

· Transmiterea de informații relevante privind masurile de prevenire a răspândirii infecțiilor, de protectie impotriva infectarii cu noul coronavirus tuturor salariatilor societatii, precum si informatii medicale cu privire la simptomele specifice bolii.

Cu toate acestea, din pacate, in ultimele zile, societatea s-a confruntat cu urmatoarele situatii nedorite:

  •  In cursul saptamanii trecute, un angajat Damen Shipyards Galati detasat in cadrul societatii noastre a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2. In prezent, pacientul este internat in spital, sub tratament specific. Urmare a confirmarii diagnosticului, toti colegii acestuia, precum si reprezentantul departamentului HSEQ care a efectuat instructajul de protectia muncii, au intrat in autoizolare. Acestia au fost testati in cursul zilei de joi, 23.07.2020. Totodata, s-a procedat la dezinfectarea zonelor in care acestia si-au desfasurat activitatea.
  • De asemenea, in cursul zilei de marti, 21.07.2020, administratorul societatii subcontractoare care asigura serviciile de curatenie si coordonatorul acesteia au adus la cunostinta ca au fost testati pozitiv pentru infectarea cu SARS-COV-2. In prezent, acestia se afla sub tratament la Spitalul de Boli Infectioase Constanta.

Ca masură de prevenire a raspandirii virusului, conducerea companiei a decis contractarea temporara a serviciilor de curatenie cu o alta societate de profil. In urma anchetei epidemiologice interne, au fost identificati cinci contacti directi ai persoanelor infectate, care au intrat in autoizolare, urmand a fi testati in cursul zilei de luni, 27.07.2020. Mai mult, o alta masura dispusa la nivelul societatii se refera la alti patru salariati care au declarat ca au petrecut timp in preajma contactilor directi, si care momentan isi desfasoara activitatea in regim de telemunca.

  • In cursul zilei de vineri, 24.07.2020, administratorul unei firme subcontractoare care presteaza servicii pentru unul dintre proiectele DSMa a fost testat pozitiv pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2, fiind deja internat in spital. Ca si masuri imediate de preventie, s-a procedat la dezinfectarea zonelor in care angajatii societatii si-au desfasurat activitatea, urmand ca niciunul dintre acestia sa nu mai activeze pe platforma DSMa in urmatoarele 14 zile.

Ca urmare, in perioada urmatoare, vom extinde si intensifica masurile de protectie si de distantare fizica, pentru a preveni infectarea personalului, astfel incat sa asiguram un loc de munca sigur pentru toti angajatii nostri.

In ciuda tuturor dificultatilor si ingrijorarilor cu care ne confruntam in aceasta perioada, este importanta continuarea procesului de productie in conditii de siguranta maxima a tuturor lucratorilor care isi desfasoara activitatea pe platforma societatii. Prin urmare, vom continua sa actionam in scopul identificarii celor mai eficiente masuri menite a asigura protejarea acestora. 

Conducerea societatii intelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de angajatii si colaboratorii sai, carora doreste sa le multumeasca pentru respectarea masurilor de protectie, pentru motivatia si dedicarea cu care au continuat sa isi desfasoare activitatea, si ii asigura ca va lua cele mai bune decizii in vederea limitarii impactului economic si social resimtit.

In incheiere, respingem ferm informatiile false care circula pe canalele de social media in legatura cu numarul de infectari din cadrul societatii noastre si precizam ca pana in acest moment, niciun angajat al DSMa nu a fost infectat. Colegii nostri care au intrat in contact cu cazurile mentionate anterior, se afla in izolare si urmeaza sa fie testati. Totodata, va asiguram de intreaga noastra transparenta in ceea ce priveste comunicarea evolutiei pandemice la nivelul societatii, informand, de indata, cu privire la aparitia unor eventuale noi cazuri de infectare.

Constienti fiind de faptul ca doar prin eforturile noastre comune vom putea depasi cu bine aceasta perioada dificila pentru noi toti, va rugam sa ne comunicati, prin intermediul tuturor canalelor de comunicare, orice masura de imbunatatire, sau aspecte care ar putea ajuta la prevenirea infectarii angajatilor nostri.

Va multumim.

Cătălina Cernăţeanu,

PR Specialist,

Corporate Affairs Department.


Mangalia News, 28.07.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply