Cum să-ți transformi terasa într-un spațiu cu personalitate?

0
1456

Vara se apropie, iar timpul petrecut afară devine din ce in ce mai prețios. Vremea blândă, culorile naturii și sunetul păsărilor sunt numai bune de savurat pe terasă, alături de o limonadă, o carte sau de orice altă formă de relaxare sau divertisment. Dacă ai un loc în gradină pe care nu știi cum să îl folosești, amenajarea acestuia ar putea fi activitatea perfectă pe care să o desfășori pe timpul carantinei. Pentru a aranja spațiul potrivit și pentru a-l face cât mai confortabil, citește articolul în continuare.

Iată 5 idei pentru amenajarea terasei tale:

Amenajează în funcție de spațiul alocat

În funcție de felul în care îți dorești să folosești spațiul, trebuie să achiziționezi mobilierul pentru terasă și gradină după dimensiunile potrivite. De exemplu, dacă ai un loc mai mare de care dispui, poți opta pentru o canapea, fotolii și o masă. Dacă terasa nu este foarte generoasă, te poți rezuma la două scaune și o măsuță pentru cafea.

Alege culorile potrivite

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Culorile sunt importante atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței, fie că este vorba despre dormitor, living sau terasă. Dacă nu îți dorești foarte multe nuanțe, poți opta pentru un stil minimalist, iar dacă alegi mobilier în tonuri neutre, folosește obiectele de decor pentru a însufleți locul.

Folosește o umbrelă de soare

Dacă terasa ta este expusă soarelui, va trebui să creezi și o zonă care să te protejeze de acesta. În zilele călduroase de vară, vei dori să savurezi o limonadă la umbră pe terasa ta. Dacă spațiul este limitat, optează pentru o umbrelă, însă dacă ai mai mult loc, poți alege un foișor din lemn. Acesta te va feri de lumina puternică și-ți va oferi un spațiu potrivit pentru relaxare pe timpul anotimpurilor cu vreme favorabilă.

Adaugă plante și flori

Dacă vei adăuga plante pe terasă, acestea vor face ca spațiul să pară mai mare decât este. Bineînțeles, nu uita că va trebui să le alegi în funcție de mai multe criterii, iar cel mai important este lumina de care acestea se bucură pe tot parcursul zilei. Dacă stau la umbră în marea majoritate a timpului, este posibil să nu reziste foarte multă vreme și să se ofilească. Te poți documenta dinainte ce flori ar fi cele mai potrivite pentru grădina și spațiul tău de relaxare.

Prezența lemnului este importantă

Lemnul și piatra sunt materialele principale atunci când vine vorba despre decorarea unui spațiu care se află în aer liber. Acestea joacă un rol important în menținerea unei temperaturi mai scăzute, ajutând la combaterea căldurii. De asemenea, arată bine pe orice terasă, fie că este una de mici dimensiuni, fie una spațioasă.

Terasa este, probabil, locul în care vei sta în diminețile de vară, savurând cafeaua și citind ultimele noutăți. Amenajeaz-o pe placul tău și bucură-te de timpul petrecut alături de cei dragi. Realizând un mediu cât mai plăcut pentru tine, vei avea parte de o stare de spirit extraordinară, iar asta te va ajuta să îți duci taskurile din ziua respectivă la bun sfârșit.


Mangalia News, 25.04.2020. ( P ). Sursa foto: pixabay.com/ro/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply