Angajații Spitalului din Mangalia – testați pentru depistarea COVID-19

0
819

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale din spitalele de la nivelul țării, autoritățile au luat decizia ca testarea în rândul personalului din spitale să crească exponențial. Cadrele medicale din județul Constanța au început să fie testate, prin intermediul testelor rapide, însă se folosește și metoda diagnosticării de tip PCR, acolo unde rezultatele nu sunt edificatoare pentru un diagnostic precis. Recent, Spitalul Municipal Mangalia a primit, prin bună-voința DSP Constanța, testele necesare pentru verificarea personalului medical.

Până acum, au beneficiat de testare peste 300 de persoane – cadre medicale și personal auxiliar din toate secțiile spitalului. După perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi testați și ceilalți angajați ai unității sanitare. În total, vor fi puse la dispoziția spitalului aproximativ 450 de teste. Printre cadrele medicale testate au fost și cele din Secția Pediatrie – contacți direcți ai unui pacient cu simptome COVID-19, ulterior depistat pozitiv.

”În spitalul nostru, am avut o situație de prezentare în Urgența din Pediatrie a unui copil cu simptome COVID. Tatăl său, care l-a însoțit, a ascuns adevărul despre faptul că atât dumnealui, cât și soția și copilul au fost plecați în Spania, în prima decadă a lunii martie. Ei s-au prezentat la spital în termenul de 14 zile în care ar fi trebuit sa se afle în autoizolare. Acest gest iresponsabil ar fi putut conduce la alte zeci de îmbolnăviri printre cadrele medicale, dar și în comunitate. Ca o măsură de protecție, personalul medical a fost trimis în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Din fericire, toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate au avut rezultatul negativ la testare”, au precizat reprezentanții spitalului. Ei au mai subliniat că testările vor continua în perioada următoare, în rândul cadrelor medicale.

”Datoria noastră este să primim cazurile care se prezintă la spital și să îngrijim bolnavii. Fac apel însă, la toți pacienții care au nevoie de sprijinul nostru să dea dovadă de spirit civic și maturitate deplină în fața acestei situații dificile. Numai uniți, vom putea depăși această criză epidemiologică”, a declarat managerul unității sanitare din Mangalia.

Pe această cale, reprezentanții Spitalului Mangalia mulțumesc tuturor celor care vin în sprijinul unității sanitare și a personalului medical din Mangalia pentru a face ca actul medical să se desfășoare în condiții optime.


Mangalia News, 16.04.2020. (Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply