#peScenaBACului – Colaborare în premieră a Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu Teatrul de Stat Constanța [VIDEO]

0
905

#peScenaBACului. Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, derulează începând de marți, 31 martie 2020, proiectul #peScenaBACului. În baza protocolului de colaborare încheiat între cele două instituții, elevii din clasele terminale vor beneficia de prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creații literare sub forma reprezentațiilor artistice. Menționăm că repertoriul va urmări cu precădere conținutul programei școlare prevăzute pentru susținerea Probei de Limba și literatura română – Examenul de Bacalaureat Național 2020.

Parteneriatul interinstituțional prevede pe termen lung realizarea de spectacole şi alte evenimente culturale dedicate, prin tematica lor, tinerilor – organizare de recitări, dezbateri, întâlniri şi vizite de studiu, derulate pe parcursul anilor școlari 2019- 2020 și 2020-2021.

Printre principalele obiective asumate de către cele două instituții în cadrul acestei colaborări se numără: creșterea gradului de acces și participare a tinerei generații la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităților lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naționale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului.

Așadar, marți, 31 martie 2020, cu ocazia zilei naşterii poetului Nichita Stănescu, actorii teatrului au lansat trei episoade dedicate poeziilor sale – Leoaică tânără, iubirea, În dulcele stil clasic și Adolescenți pe mare. Proiectul își propune să sprijine elevii care studiază pentru bacalaureat prin apropierea acestora de literatură și de actul cultural, în vederea unei mai bune înțelegeri a operelor scriitorilor români, oferindu-le interpretări variate, într-o formă accesibilă, online.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În perioada imediat următoare, vor fi prezentate și alte filme cu poezii din programa școlară, dar şi cu fragmente de proză.

Producțiile vor fi publicate pe canalul Youtube şi vor fi promovate pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa, precum și în rețeaua unităților de învățământ din județ.

Este o inițiativă binevenită în acest moment de izolare socială, impusă de situația de urgență din România. Apreciem spiritul de echipă al Teatrului de Stat Constanța, care a venit în întâmpinarea unor nevoi reale ale elevilor noștri. Pe lângă beneficiul imediat al acestui proiect, privim pe termen lung, spre o apropiere a tinerilor de comunitatea culturală constănțeană, a afirmat domnul Inspector Școlar General, prof. Sorin Mihai.


Mangalia News, 01.04.2020.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply