Pregătiri pentru sezonul estival 2020. Hotelierii de pe litoral sunt optimişti: Fac angajări în masă

0
1223

Pregătiri pentru sezonul estival 2020. Hotelierii de pe litoral sunt optimişti: fac angajări în masă.

Turismul, industria evenimentelor şi domeniul ospitalităţii şi al restaurantelor sunt primele domenii afectate direct de criza provocată de pandemia coronavirus. Şocul va fi resimţit şi în alte domenii, de aceea este de aşteptat o creştere a numărului de recrutări după această perioadă. Sute de angajatori constănțeni s-au apucat din timp să facă recrutări pentru sezonul estival 2020. Anunțurile pentru angajări se înmulțesc pe zi ce trece, ce mai contează că suntem sub amenințarea acestui virus în fața căruia suntem neputincioși!

Personal în domeniul hotelier, personal administrativ, instalatori, contabili, personal în domeniu gastronomic sau pentru curățenie, toate sunt pe platformele online, disponibile pentru sezonul estival 2020. Se caută recepționeri, full-time, barmani, bucătari și ospătari, cameriste, o firmă din Jupiter este în căutare de ajutor pizza, ajutor bucătar, bucătar, barman, ospătari și muncitori necalificați.

Pe cealaltă parte a baricadei, operatorii din turism care oferă servicii pentru Litoralul Românesc solicită ajutorul Guvernului pentru a putea rezista pe piață Operatorii de pe Litoralul Mării Negre, dar și agențiile de turism care vând vacanțe în această zonă se confruntă cu un blocaj economic, din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care solicită Guvernului o serie de măsuri menite să limiteze pierderile și să poată funcționa în parametri normali în această vară, când se estimează că o mare parte dintre români se vor orienta către vacanțele interne.

Printre măsurile de salvare solicitate se numără: exceptarea de la plata taxelor și a impozitului pe salarii în perioada 1 martie – 30 iunie 2020, amânarea plății impozitelor și taxelor locale pentru operatorii din turism și servicii aferente primului semestru din 2020, pentru o perioada de 6 luni, fără penalizări și dobânzi, prelungirea termenelor de plata privind impozitele și contribuțiile sociale de la 1 iulie la 31 decembrie și oferirea imediată a voucherelor de vacanță și acordarea de subvenții pentru plata salariilor.

Reprezentanții organizației susțin că pandemia de coronavirus, ținută deocamdată sub control în România, afectează deja grav operatorii economici din turism și servicii, aceștia confruntându-se cu diminuarea sau chiar blocajul activității, reducerea cererii, închiderea restaurantelor, cafenelelor și barurilor, închiderea cluburilor și centrelor de agrement.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Bucovală: Nu cerem nimic gratis de la Guvern

Citiți continuarea în replicaonline.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply