MOST – THE BRIDGE FOR BALKAN MUSIC. Apel pentru muzicieni și profesioniști din domeniul world music. Un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 4 milioane de euro vă așteaptă

0
816

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii îi invită pe artiștii și profesioniștii din domeniul World Music din România să se înscrie la apelurile deschise lansate de platforma europeană MOST.

MOST este un proiect cu finanțare europeană prin Programul Europa Creativă, în valoare totală de 4 milioane de euro care își propune să transforme scena de world music din Balcani într-una competitivă la nivel internațional, până în 2023. Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii este partenerul român al consorțiului format din 8 organizații europene și condus de Hangvető din Ungaria.

MOST își propune să facă cunoscută efervescența scenei muzicale din Balcani și să dezvolte diverse categorii de public, dar și formeze profesioniștii din domeniu, să sprijine mobilitatea artiștilor și a profesioniștilor și să creeze o platformă regională și politici coerente la nivel local.

Activitățile proiectului se vor derula în jurul a patru piloni strategici: Schimburi adresate organizatorilor de festivaluri (Festival Exchange) pentru a conecta programatori, agenți și profesioniști de la 10 festivaluri din Balcani cu omologi de la 10 festivaluri de world music din țări europene. Apelul este deschis până la data de 12 martie 2020.

Programul de formare în domeniul managementului de festival (Management Training) se adresează profesioniștilor (agenți, manageri, selecționeri și programatori ale unor spații dedicate muzicii, facilitatori). Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.

Programul de export de muzică din Balcani (Balkan Music Export) vizează să sprijine artiștii, profesioniști și manageri de evenimente muzicale să se conecteze la piața globală de world music. Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Programul de politici urbane (Urban Policies) dorește să încurajeze cooperarea dintre factorii decidenți și inițiative creative urbane în vederea creării unui mediu propice proiectelor muzicale prin politici la nivelul orașelor. Acest pilon sprijină cu 5000 EUR proiecte ale căror activități contribuie la atingerea acestui obiectiv. Apelul este deschis până la data de 14 aprilie 2020.
 
Toate detaliile și condițiile de participare sunt detaliate pe pagina de Internet a proiectului https://mostmusic.eu. Toate aplicațiile vor fi depuse electronic, în limba engleză, până la termenul limită. 

Consorțiul condus de Hangvető (Ungaria) include alți 6 parteneri alături de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii: Piranha (Germania), organizatoarea WOMEX, cea mai importantă platformă de world music la nivel internațional; BOZAR, cunoscutul centru cultural din capitala Belgiei; Fundația EXIT (Serbia), organizatoarea festivalului omonim, câștigătorul de două ori al titlului de cel mai bun festival european de amploare; Consiliul European al Muzicii, parte a Consiliului Internațional al Muzicii, care își propune să facă din muzică, parte integrantă a stilului de viață european; Fusion Embassy (Bulgaria), promotoarea artiștilor de la sud de Dunăre; Centrul Cultural Remont Capital din Albania.

Detaliile referitoare la proiect pot fi urmărite pe pagina de Internet a proiectului https://mostmusic.eu/ și pe contul de Facebook https://www.facebook.com/MostMusicEu, precum și pe site-ul și pagina de Facebook Timișoara 2021.

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, martie 2020.


Mangalia News, 07.03.2020.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply