Conferința „Ecosystem Services on River-Sea Macro-ecosystems”, la Universitatea „Ovidius” din Constanța

0
884

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează la Universitatea „Ovidius” din Constanța prima Conferință internațională pe tema creșterii „albastre” în zona Mării Negre. Evenimentul este programat pe parcursul a două zile, luni și marți (9 și 10 martie) și este organizat în parteneriat cu Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (BSUN), Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC), Universitatea „Ovidius” din Constanța și Divizia Mării Negre, din cadrul Rețelei de soluții pentru dezvoltare durabilă (SDSN Black Sea).

Conferința „Ecosystem Services on River-Sea Macro-ecosystems”, va avea loc la Universitatea „Ovidius” din Constanța, Sala Senatului, 9-10 Martie 2020.

Consilierul de stat László BORBÉLY, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Ion MUNTEANU, guvernator al Rezervației Delta Dunării, prof. dr. Sorin RUGINĂ, rector al Universității „Ovidius, amb. Michael CHRISTIDES, secretar general BSEC, prof. dr. Adrian CURAJ, director UEFISCD, prof. dr. Eden MAMUT, secretar general BSUN, se află printre vorbitori. În cadrul conferinței vor mai lua cuvântul personalități cu activitatea recunoscută în mediul universitar și în cercetare.

Context 

Inițiativa „Creșterii albastre” reprezintă o strategie pe termen lung pentru dezvoltare sustenabilă a zonelor maritime. Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 subliniază importanța gestionării durabile a acestui sector care are potențialul de a aduce o contribuție semnificativă la creșterea economică. În același timp, în lumina noilor modificări de la nivel european anunțate prin Pactul Ecologic European, care vor marca politicile de dezvoltare în sensul minimizării impactului asupra societății și a mediului, devine esențială colaborarea în vederea indentificării celor mai bune instrumente de punere în practică a noilor directive. Conferința își propune astfel să încurajeze parteneriatele dintre statele din regiune în spiritul Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 07.03.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply