NOUL AMBASADOR AL SUA LA BUCUREŞTI, ADRIAN ZUCKERMAN, ÎȘI ÎNCEPE AZI MANDATUL

0
949

1. Guvernul a aprobat majorarea salariului minim de la 2.080 de lei la 2.230 de lei, începând de la 1 ianuarie 2020. Salariul minim pentru cei cu studii superioare rămâne 2.350 lei. (News.ro)

2. Noul Ambasador al SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, va fi primit azi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare. (News.ro)

3. Scoția trebuie să primească autorizația de a organiza un nou referendum privind statutul său în Regatul Unit. Declarația aparține premierului scoțian Nicola Sturgeon și vine după victoria zdrobitoare a naționaliștilor în alegerile parlamentare desfășurate joi. (Profit.ro)

4. Curtea Supremă a Statelor Unite a acceptat să preia cazul în care președintele Trump încearcă să blocheze accesul Congresului și al procurorilor la istoricul tranzacțiilor sale financiare. Audierea va avea loc în martie. (WSJ)

Una din Cronica de Business: Valoarea activelor totale aflate în administrare, la nivelul întregului sistem de pensii private, a ajuns la 61,53 miliarde de lei, la 30 septembrie 2019, în creștere cu 24,04% față de decembrie 2018. (Hotnews)

5. Oamenii de știință cer națiunilor să-și fixeze anul 2030 ca vârf al consumului de carne și lactate, pe care să nu-l mai depășească în anii care vor urma. Ei speră ca astfel să se reducă emisiile de metan și deforestările. (The Guardian)

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Deutsche Bahn, compania de căi ferate din Germania, şi compania finlandeză de telecomunicaţii Nokia vor testa tehnologia 5G în zona Hamburg pentru a vedea dacă este suficient de stabilă pentru a întroduce trenuri autonome. (Economica)

7. Informațiile bancare personale a aproape 29.000 de angajați Facebook au fost afectate după ce un hoț a furat un hard disk neprotejat din mașina unui angajat al rețelei sociale. (Bloomberg)

8. Microsoft a prezentat Xbox Series X, consola care va lua locul lui Xbox One X de la sfârșitul anului viitor. Series X este optimizată pentru streaming, promițând cea mai mică latență pentru o consolă, iar formatul care aduce cu o unitate de PC permite creșterea de 4 ori a puterii de procesare. (Profit.ro)

9. Buzzfeed a publicat lista cu top 100 de meme-uri care au definit acest deceniu. (Link)

10. Poliţiştii supraponderali şi obezi din Mexic au fost plasaţi într-un program de dietă şi exerciţii fizice, implementat la nivel naţional. (Hotnews)


Mangalia News, 14.12.2019. (sursa: CRONICA.RO).piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply