REMEMBER – Cum a fost în decembrie 1989 la Mangalia? Cotidianul online Mangalia News susține organizarea unei sesiuni de comunicări și va publica un serial de articole pe această temă

0
1119

Au trecut 30 de ani. Cum a fost în decembrie 1989 la Mangalia? Cotidianul online Mangalia News susține organizarea unei sesiuni de comunicări și va publica un serial de articole pe această temă.

Duminică, 18 noiembrie, în avanpremiera comemorărilor ce vor avea loc peste o lună, dedicate împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, Mangalia News a publicat articolul intitulat ”Scurtă istorie a prezenței Marinei la Mangalia. Extrase din lucrarea ”Mangalia în paginile vremii”, avându-i ca autori pe Aurelia Lăpușan și Ștefan Lăpușan”.

Primit cu interes de cititorii noștri, articolul amintit a deschis calea unor comentarii pertinente, dintre care amintim pe cel semnat mai jos de domnul profesor Emil-Corneliu Ninu.

Emil-Corneliu Ninu: Desigur că aceste date sunt de un interes deosebit pentru cei care s-au simțit legați de Mangalia și de Marina Militară, pe care a crescut-o la sânul ei. Nu se poate vorbi despre o istorie a orașului, fără a fi amintit rolul deținut de Marina Militară în dezvoltarea economică și socio-culturală a urbei. De aceea, revederea acestor informații sunt binevenite, dar, desigur, că ele trebuie completate cu altele, existente, deja, în lucrări ale unor autori locali, precum D. Isac (“Mangalia, recunoștință veșnică Armatei Române”), E. C. Ninu (“Revoluție sau nu, la Mangalia?”), Ov. Mihalache ș.a. Cum se vor împlini, peste o lună, 30 de ani de la Evenimentele din Decembrie 1989, ar fi bine dacă s-ar organiza o sesiune de comunicări, dezbatere publică etc. etc. pe această temă, dată fiind importanța acestui moment pentru toți mangalienii.

MN: Venim în întâmpinarea propunerilor făcute de distinsul domn profesor Emil-Corneliu Ninu și lansăm invitația publică spre toți cei care doresc să ne comunice în scris amintirile trăite în acele momente istorice, aici, la Mangalia și în împrejurimi. Sunt binevenite fotografii și documente originale, care să însoțească textele scrise.

Eroii Revolutiei din decembrie1989, comemorati la Mangalia.

 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

REMEMBER: Cum a fost în decembrie 1989 la Mangalia? Scrieți-ne pe adresa de e-mail a redacției: [email protected]


Mangalia News, 18.11.2019. (foto: arhiva MN).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply