Vrem curse navale de pasageri pe Dunăre! În urmă cu un secol, Galațiul avea legături cu Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Brăila, Ismail, Tulcea, Sulina și alte localități dunărene. Astăzi, nici măcar cu Brăila!

0
2847

Asociația ”Galați, orașul meu” susține de 3 ani reintroducerea curselor navele de pasageri pe Dunăre. Reconectarea orașului cu celelalte orașe riverane ale Dunării, concret cu Brăila și Tulcea. În urmă cu un secol, Galațiul avea legături cu Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Brăila, Ismail, Tulcea, Sulina și alte orașe și localități dunărene. În 1999, considerându-se prea costisitor, a fost sistat transportul de pasageri pe Dunăre la Galați și Brăila. Dar pentru noi, înseamnă tradiție și identitate.

În același an, orașul a pierdut și nava simbol ”Libertatea, yachtul regal ce ajunsese într-o stare de degradare avansată, dar care în loc să fie restaurat, a fost vândut și scos definitiv din țară.

Interesul oamenilor pentru croaziere, nave și tot ce ține de acest mod de transport este imens, s-a observat în fiecare an de Ziua Dunării, când sunt organizate de autorități plimbări pe Dunăre, vapoarele puse la dispoziție sunt invadate de gălățeni și mai ales acum, când a acostat la Galați Bricul ”Mircea” și mii de oameni nu au reușit, din cauza aglomerației, să urce pe vas.

Nu înțelegem de ce autoritățile sunt nu văd aceste lucruri și nu investesc în construirea măcar a unei nave, care să ne reconecteze în primă fază cu Brăila, să asigure croaziere pe perioada estivală, atât timp cât întreaga comunitate susține acest deziderat. Avem institut de proiectări, specialiști navaliști, șantier naval, ce mai așteptăm? Acest tip de transport, prezent în toate orașele port ale lumii, ar aduce vizibilitate orașelor Galați și Brăila, turiști și implicit bani în buget.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În sprijinul acestui obiectiv, Asociația ”Galați, orașul meu” a organizat mese rotunde, a transmis adrese administrației locale, a creat o pagină de facebook, a avut prin membrii săi apariții la televiziunile locale, au apărut articole în presă.

Așteptăm ”mutarea” decisivă din partea administrației locale. 

Cu respect, 
Bogdan-Radu Brînzan.


Mangalia News, 21.09.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply