Ea este Ana Maria, profa din Galați care a luat nota 10 la Titularizare, dar tot nu a primit un post la catedră

2
2091

Profesoară cu 10,00 la Titularizare, dar fără post!

Ana-Maria Costiuc este unul dintre cei trei profesori care au luat notă maximă la Titularizare. Predă Ştiinţe socio-umane de 13 ani, a participat de zece ori la concurs, pentru că în fiecare an nu a prins post, deşi a luat şi note peste 9,00. Chiar şi 9,70. Nici acum, că a luat 10,00, situaţia nu s-a schimbat. Nici măcar în judeţele vecine nu sunt posturi. Speră totuşi să obţină ceva la suplinire.

Cum am deschis discuţia, primele lucruri despre care a ţinut să-mi vorbească au fost rezultatele elevilor ei, nu cele proprii.

“Anul acesta am avut trei clase de a 12-a la Liceul “Mircea Eliade”. Toţi elevii mei care au ales să dea Bacalaureatul la disciplinele pe care le predau au promovat examenul. Chiar şi unul dintre ei, cu dificultăţi de învăţare, a mers pe mâna mea, i-am sistematizat materia şi i-am garantat că va lua notă de trecere. Şi aşa a fost. Unul dintre elevi, Alexandru Caramfil, a luat 10 la Logică. Eu nu am copiii mei încă, dar la fiecare început de an şcolar simt că sunt mamă, deci responsabilă, pentru câte 200 de copii”, povesteşte dăscăliţa, cu siguranţa profesionistului care ştie exact cu ce “se mănâncă” meseria sa.

O întreb care sunt lucrurile cele mai importante ca un profesor să fie bun la clasă, iar lista începe să curgă, sistematizat, aşa cum ştie să facă şi cu materia pe care o predă:

“Să aibă, în primul rând, cunoştinţe de specialitate solide, pentru că n-ai ce căuta în faţa elevilor dacă tu bâjbâi prin materie, n-ai cum să sistematizezi astfel încât să-i faci să priceapă ce trebuie învăţat. Apoi, trebuie să cunoşti, să înţelegi şi să accepţi ritmul lor de asimilare a cunoştinţelor. Nu există elevi care nu vor să înveţe, există profesori care n-au răbdare cu ei. Îţi trebuie tact, dar şi dorinţa de a căuta noi perspective de a preda materia, trebuie să fii creativ.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Astfel încât să reuşeşti să-i motivezi pe elevi să înveţe. Să le placă măcar un pic disciplina pe care o predai, oricât de grea ar fi. Asta e tot sarcina profesorului să le-o facă un pic simpatică. Am avut şi eu anii, la început, în care predam funcţionăreşte, de la înălţimea catedrei, dar mi-am dat seama că aşa nu merge. Trebuie să te apropii de elevi, să-i abordezi ca pe nişte parteneri, nu de undeva de sus, pentru că-i pierzi. Însă, ca să poţi face toate acestea, chiar dacă sună clişeic, îţi trebuie, în primul rând drag de profesie, pentru că asta se transmite cel mai bine când intri pe uşa clasei. Nu-ţi place ţie ce faci, nu-ţi place ce predai, cum predai, imediat te-au simţit şi copiii şi i-ai pierdut”.

Întreaga poveste, AICI.piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


2 COMENTARII

  1. Pe bune??? E ciudat! Ciudat că scrieți aceste articole! Întrebați angajații din primărie, când se scot posturi la concurs ptr.angajare , cine are prioritate! Totul e fictiv, de ochii lumii! E bătaie de joc, pune oamenii pe drumuri să-și facă dosare, și te trezești că posturile sunt deja ocupate. Pe pile si relatii! Tot felul de relații. Ei afișează anunțul cu angajări ptr.ca așa trebuie să procedeze, dar cine se angajează numai ei știu! Așa că nu vă mai mirați! Despre ce vorbim? Mi-e lehamite. O să plecăm toți din țară. Să rămână cu pilele și neamurile lor.

  2. La fel și la balnear!! Nu mai amagiti oamenii cu angajarile, nu au nici o șansă! Oameni buni!!! Nu vă chinuti să faceți dosare ptr.angajari, nu aveți nici o șansă! Mai ales la balnear!

Leave a Reply