SĂPTĂMÂNA SPIRITUALITĂȚII MARINĂREȘTI la Mangalia. PROGRAMUL activităților

0
1709

SĂPTĂMÂNA SPIRITUALITĂȚII MARINĂREȘTI LA MANGALIA.

Și în acest an, Cercul Militar Mangalia va fi gazda ”Săptămânii Spiritualității Marinărești”, eveniment dedicat Zilei Marinei Române.

Organizatorii activităților ce se vor desfășura în perioada 8-14 august 2019, sunt unitățile militare din garnizoana Mangalia, subordonate Statului Major al Forțelor Navale, Cercul Militar, Clubul Artelor ”Solteris”, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, filiala Mangalia, Liga Navală Română, filiala Mangalia și Liga Maiștrilor Militari de Marină, filiala Mangalia.

Prima zi a manifestărilor va fi joi, 8 august, când în sala Coloanelor a Cercului Militar se va da startul expoziției de pictură marină ”Călător pe drumuri de ape”. Vor expune artistii plastici mmpr. (rez) Alexandru Ghinea, Corina Vicolov și Niculae Găgeanu. De remarcat, debutul cu acest prilej al unei foarte tinere pictorite, Ana Maria Dos.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vineri, 9 august, Cristian Cealera ne va încânta cu ”Poveștile Mării Negre”. Vom descoperi minunate istorisiri despre meleagurile dobrogene și, în mod deosebit, despre Cetatea Callatis.

Vom face o zi de pauză, după care, duminică, 11 august, sufletul Clubului Artelor Solteris, doamna Emilia Dabu vă invită la un regal de muzică și poezie sub genericul ”Marea în versuri, muzică și culoare”. Își vor prezenta propriile creații Ana Ardeleanu, Dora Alina Romanescu, Steliana Bajdechi, Ramona Opriș, George Șerban, Corina Mihalache, Emil Corneliu Ninu, Ovidiu Mihalache, Ecaterina Marga, Cristian Cealera și Mioara Bratosin. Cantautorii Corina Mihalache și George Șerban ne vor încânta cu melodiile minunate precum valurile mării, iar la final, componenții Teatrului ”Magic” vor recita poezii despre mare si nu numai.

Ziua de 12 august este rezervată debutului literar al unui prieten din Bulgaria. Maiorul în rezervă Emil Todorov, președintele Asociației Ofițerilor și Sergenților în rezervă din Șabla, își lansează cartea ”77 de secrete despre pescuitul chefalului de mare”. Va fi prezent și cel care a tradus lucrarea din limba bulgară în limba română, dr. Hristo Boev. Suntem convinși că pescarii Mangaliei sunt curioși să afle tainele chefalului de Marea Neagră și pentru că în carte sunt prezentate și câteva rețete ”secrete” de preparare a acestui pește, cu atât va fi mai interesant să participați la eveniment.

Ziua de 13 august este ziua norocoasă a colonelului în retragere George Șerban, scriitor, cantautor, reporter și fotograf. El vă va întâmpina cu chitara sub braț și cu o nouă carte cu titlul ”Melodia amintirilor”.

În ultima zi a ”Saptamânii Spirituațității Marinărești, vă vom prezenta o surpriză, credem noi, deosebită. Doamna Aneta Stan, îndrăgita cântăreață de muzică populară, își lansează în sala Coloanelor a Cercului militar Mangalia un nou volum de versuri, cu titlul ”Poezii din suflet”. Suntem convinși că nu va lipsi din program și un scurt recital de muzică populară din repertoriul artistei.

În final, este de reținut că toate aceste activități se vor desfășura la Cercul Militar Mangalia, în Sala Coloanelor, că vor începe în fiecare seară la orele 18.00 și că toate vor fi prezentate de scriitoarea Emilia Dabu.

Organizatorii vă așteaptă cu mult drag. Intrarea la toate spectacolele este liberă!

Comandor în retragere, Gheorghe Mihalache.


Mangalia News, 08.08.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply