Exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Parlamentul European și pentru referendumul național, în străinătate

0
865

Exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Parlamentul European și pentru referendumul național, în străinătate.

• La data de 26 mai 2019, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, se va desfășura și referendumul național cu privire la probleme de interes național.
• Alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național din 26 mai 2019 vor avea loc în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7.00-21.00 (ora locală).
• Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele scrutine.
• La referendumul național alegătorii vor primi două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului.
• Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019 pot fi consultate la următorul link: http://www.mae.ro/…/files/file/anu…/2019_pdf/buletin_vot.pdf

În cazul ambelor scrutine, cetățenii români pot vota în baza unui act de identitate românesc valabil:
• Documentele pe baza cărora se poate vota în străinătate sunt: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar.
• Se recomandă cetățenilor români care doresc să-și exercite dreptul de vot să verifice din timp valabilitatea actelor de identitate românești și să facă demersurile necesare pentru înlocuirea sau reînnoirea acestora.

În Statele Unite ale Americii vor fi înființate 31 de secții de votare. Lista acestora poate fi consultată la adresa: http://washington.mae.ro/local-news/1945

Informații suplimentare cu privire la alegerile pentru Parlamentul European și referendumul național pot fi accesate în cadrul secțiunii special dedicată de pe site-ul MAE, http://www.mae.ro/node/48090.

MAE recomandă consultarea permanentă a acestei secţiuni, aceasta fiind actualizată pe măsură ce noi informaţii sunt disponibile.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(sursa: Ambasada României în Statele Unite ale Americii / Romanian Embassy in US).


Mangalia News, 24.05.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro