Muzeul de Arheologie “Callatis” vă invită la evenimentul cultural ”Noaptea Muzeelor”

0
1417

Muzeul de Arheologie “Callatis”, din cadrul Direcției Cultură și Sport Mangalia organizează sâmbătă, 18 mai, cea de-a XV-a ediție a evenimentului ”Noaptea Muzeelor”, un eveniment cultural anual, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).

În ediția din acest an, propunem publicului o serie de activitați culturale menite să valorifice și popularizeze patrimoniul callatian. Astfel, în cadrul evenimentului va fi vernisată expoziția copiilor de la « Academia de grafică și pictură prof. Karl Robert Perko » cu titlul « Memoria unui exponat », lucrările micilor pictori fiind inspirate de artefactele din expoziția muzeului.

În fața publicului vor fi prezentate fragmente de tragedie antică, interpretate de către trupa de teatru « Thaliamar », coordonată de Aura Mircea, precum și demonstrații de lupte de gladiatori – «Gladiatorii din Scythia Minor» de către Danais, proiect al  Asociației « România – Dacia Casa Noastră ».

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi marcați cei 60 de ani de la descoperirea papirusului de la Mangalia – cel mai vechi document scris din Europa. Vor fi relevate aspecte ale panteonului callatian și va fi prezentată, publicului larg, cea mai nouă ofertă a muzeului – turul istoric ghidat al orașului, ce va cuprinde principalele obiective turistice de pe raza municipiului.

Activitățile educative cu caracter interactiv se vor desfășura în cadrul atelierelor de croitorie fără ac și de modelaj în lut pentru copii.

Muzeul callatian va avea deschise porțile pentru vizitatori între orele 17.00 și 24.00.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 15.05.2019.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press România