Un oraș în căutarea unui Consiliu Local [OPINII]

0
1190

Un oraș în căutarea unui Consiliu Local.

Cu toții am asistat, direct sau indirect, la ședințele de Consiliu Local, grație tehnologiei. Multă vorbărie, divagarea de la subiect și afronturi între tabere, sunt constante ale acestor ședințe. Cu greu poți să înțelegi, la final, ce și cum s-a votat, ce este legal și ce nu.

Cum ar arăta un consilier local ideal? Ce condiții ar trebui să îndeplinească?

1. Să nu fie șantajabil. Să nu intre în politică pentru a-și proteja afacerile, sau pentru a se căpătui.

2. Să fie cu adevărat prezent în spațiul public, nu numai la depus coroane, și să se intereseze de nevoile cetățenilor care l-au ales.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

3. Să nu facă jocul primarului sau al partidului ce l-a propulsat.

4. Să fie receptiv la părerile celorlalți și să știe să voteze ce e mai bine pentru orașul nostru. Nu mai vrem consilieri care votează mecanic ceea ce le dictează primarul sau partidul.

5. Să nu aibă afaceri cu Primăria. Astfel votul său nu va fi condiționat de relațiile de afaceri, pentru că de aici pornește totul.

6. Să fie rezonabil, modest, nu în chip fantasmagoric, ajuns în Consiliul Local să lase impresia că se pricepe la toate. În schimb, să aibă totuși o serie de competențe, nu doar că să arate că este fidel partidului sau primarului.

7. Să se implice în proiecte, de la începutul mandatului, pentru că primarii au acest „obicei”, de a iniția proiecte mari doar spre finalul mandatului.

8. Nu crearea unei imagini este rolul unui consilier local, ci implicarea în problemele localității și rezolvarea lor.

Kontesto, ianuarie 2019.


Mangalia News, Luni, 28.01.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply