Polițiștii constănțeni protestează la Mangalia! La sediul IPJ s-au analizat neregulile semnalate

    0
    1547

    REPLICA: Polițiștii constănțeni protestează la Mangalia! La sediul IPJ s-au analizat neregulile semnalate.

    Oamenii legii din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual au protestat în fața sediului Poliției municipiului Mangalia, joi, 6 decembrie, acuzând mai multe nereguli. Totodată, la nivelul IPJ Constanța a avut loc o ședință, unde toate aceste aspecte au fost analizate.

    Polițiștii au anunțat că, începând cu ora 13.00, se va alătura protestului și Dumitru Coarnă, președintele SNPPC. Ei au precizat că acest protest are loc din cauza lipsei dialogului social la nivelul IPJ Constanța, acuzând salarizarea precară a polițiștilor și personalului contractual. Menționăm că participă circa 15 – 20 de oameni ai legii.

    Ședință la IPJ: iată ce s-a decis!

    Din dispoziția inspectorului-șef, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-a desfășurat o ședință în regim dialog social, cu scopul de a veni în întâmpinarea problemelor ridicate de sindicatele lucrătorilor de poliție.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    În acest sens, la data de 5 decembrie a.c., la nivelul instituției s-a organizat o astfel de ședință, în cadrul căreia au participat: conducerea IPJ Constanța, ofițeri cu funcții de conducere în inspectorat, reprezentanți locali ai tuturor sindicatelor (cu membri în IPJ Constanța) și un reprezentant sindical de la nivel național.

    Astfel, în timpul ședinței, s-au discutat aspecte ridicate de Sindicatul Polițiștilor Europeni – EUROPOL și de Sindicatul Național al Agenților de Poliție – Biroul Teritorial Constanța, privind programul de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, precum și unele nemulțumiri în ceea ce privește managementul realizat de factorul de comandă al subunității.

    Reprezentanții IPJ Constanța au prezentat principalele aspecte ce au stat la baza modificării programului de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, iar pentru celelalte probleme sesizate s-a convenit să fie transmis un răspuns după finalizarea verificărilor demarate de către Biroul Control Intern al IPJ Constanța.

    “În urma celor prezentate, reprezentanții sindicatelor au precizat că se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect, până la finalizarea verificărilor și primirea unui punct de vedere oficial al IPJ Constanța cu privire la cele sesizate. Cu toate acestea, Sindicatul Polițiștilor Europeni – EUROPOL și-a menținut intenția de a organiza în data de 6 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-14:00, o acține de protest în fața Poliției municipiului Mangalia”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

    Mai mult, în replicaonline.ro, 06.12.2018.


    Protest al polițiștilor din Mangalia

    Nemulțumiți de salarizarea precară, de programul de lucru încărcat, dar și de faptul că li se impun cote de amenzi, mai mulți polițiști din Mangalia au protestat în fața sediului Poliției, susținuți atât de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cât și de Sindicatul Polițiștilor, Europol.

    Polițiștii ar fi în conflict cu adjunctul șefului poliției Mangalia care le-ar reproșa că dau prea puține amenzi. Polițiștii susțin că lucrează în ture haotice, patrulând singuri, iar raza de competență le-a fost extinsă și în localitățile învecinate, 2 Mai și Vama Veche. Problemele lor au fost aduse la cunoștința conducerii Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, care a fost informată că polițiștii din Mangalia vor ieși, astăzi, în stradă. Președintele SNPPC Constanța, Vasile Zelca, spune că principalele nemulțumiri privesc “lipsa dialogului social la nivelul IPJ Constanța și salarizarea precară a polițistilor și personalului contractual.”

    Din dispoziția inspectorului-șef, la IPJ Constanța se desfășoară o ședință în regim dialog social, pentru a veni în întâmpinarea problemelor ridicate de sindicatele polițiștilor, informează purtătorul de cuvânt al Poliției Județene, Marius Niculescu. Potrivit acestuia și ieri ar fi avut loc o ședință, la care au participat conducerea IPJ Constanța, ofițeri cu funcții de conducere, reprezentanți locali ai tuturor sindicatelor și un reprezentant sindical de la nivel național. În timpul ședinței s-au discutat aspecte ridicate de Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și de Sindicatul Național al Agenților de Poliție – Biroul Teritorial Constanța, privind programul de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, precum și unele nemulțumiri în ceea ce privește managementul realizat de factorul de comandă al subunității.

    “Reprezentanții IPJ Constanța au prezentat principalele aspecte ce au stat la baza modificării programului de lucru al polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Mangalia, iar pentru celelalte probleme sesizate s-a convenit să fie transmis un răspuns după finalizarea verificărilor demarate de către Biroul Control Intern al IPJ Constanța. În urma celor prezentate, reprezentanții sindicatelor au precizat că se vor abține de la orice apariție publică pe acest subiect, până la finalizarea verificărilor și primirea unui punct de vedere oficial al IPJ Constanța cu privire la cele sesizate. Cu toate acestea, Sindicatul Polițiștilor Europeni – europol și-a menținut intenția de a organiza în data de 6 decembrie o acțiune de protest în fața Poliției municipiului Mangalia”, arată Marius Niculescu.

    Feri Predescu, evz.ro, 06.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply