Ordonanța pe Legile Justiției a fost adoptată. Tudorel Toader: Modificările sunt benefice. Pe viitor, pentru a fi procuror la DNA sau DIICOT, trebuie să ai o vechime de 10 ani [VIDEO]

0
1106

Ordonanța pe Legile Justiției a fost adoptată. Tudorel Toader: Modificările sunt benefice. Pe viitor, pentru a fi procuror la DNA sau DIICOT, trebuie să ai o vechime de 10 ani.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, a declarat ministrul Tudorel Toader, luni, la Palatul Victoria. Declaraţia a fost făcută de Toader după ce Cabinetul Dăncilă a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader consideră că modificările aduse Legilor Justiției se vor dovedi benefice pentru înfăptuirea actului de justiție pentru cetățeni, a subliniat ministrul Justiției.

– Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine. Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă.

– Eu nu am mers la Comisia de la Venetia pentru a negocia soluțiile din ordonanța de urgență, nu am mers pentru a solicita şi a lua aprobare pentru aceste soluţii, nici pe cont propriu fără o prealabilă dezbatere cu decidenţii din ţară.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Principalele modificări, aici: stiri.tvr.ro/


Mangalia News, 15.10.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply