VARD a lansat o navă de croazieră mai mare decât un teren de fotbal (galerie FOTO)

0
1791

farmec.ro
carturesti.ro%20

VARD a lansat o navă de croazieră mai mare decât un teren de fotbal (galerie FOTO).

Vineri, 12 octombrie, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat alături de prefectul Lucian Furdui și de primarul Constantin Hogea, la lansarea unei noi nave realizate de șantierul Vard Tulcea, o navă de croazieră și expediții N850 cu o lungime de peste 130 metri, botezată simbolic prin spargerea unei sticle de şampanie de catre domnişoara inginer Cosmina Vlad.

Potrivit reprezentanților Șantierului Naval Vard, în frunte cu directorul general Laurențiu Rușinoiu, este vorba de o navă de pasageri  de 131,5 metri, cu o lățime de 18 metri și un pescaj de 4,6 metri. Ca orice navă de pasageri dispune de cabine, 72 pentru echipaj și 92 de cabine pentru pasageri, și este capabilă să atingă o viteză de 15 noduri. Nava dispune și de două hublouri submarine prin care se pot admira peisajele. De asemenea, nava de croazieră este capabilă să navigheze pe întregul glob inclusiv în zonele polare, având clasă de gheață, și „astfel, va transmite în întreaga lume mesajul navaliștilor tulceni“.

„Lansarea de astăzi reprezintă un nou motiv de mândrie pentru navaliștii tulceni.

Șantierul Naval Vard rămâne un reper de profesionalism, marcă a dezvoltării economice în Nordul Dobrogei, care asigură mii de locuri de muncă pentru tulceni, fiind cel mai mare angajator privat din județ. Am mai spus-o și o repet, navaliștii tulceni merită tot respectul nostru! Felicitări!“, a declarat cu acest prilej președintele Horia Teodorescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

VARD împreună cu filialele sale este unul dintre marii designeri globali și constructori de nave offshore și specializate utilizate în industria explorării offshore de petrol și gaze, extracția de petrol și industria serviciilor. Cu sediul în Norvegia și cu aproximativ 10.000 angajați, VARD operează în zece șantiere navale localizate strategic, incluzând cinci în Norvegia, două în România, două în Brazilia și unul în Vietnam.

Mai mult, pe tulceanoastra.ro/evenimentpiese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply