Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța: „Nu am fost niciodată atât de emoționată ca atunci când am auzit imnul României la Olimpiadă”

0
984

Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franța: „Nu am fost niciodată atât de emoționată ca atunci când am auzit imnul României la Olimpiadă”.

Roxana Mărăcineanu este noul ministru al Sportului în Franța, după ce președintele Emmanuel Macron a semnat, marți, decretul de numire. Într-un interviu acordat în luna decembrie a anului trecut publicației Le Parisien, fosta înotătoare, cu dublă cetățenie, română și franceză, povestea că atunci când a obținut medalia de argint la Olimpiada de la Sydney, s-a gândit că imnul României se cântă pentru ea.

Mărăcineanu, care vorbește fluent cinci limbi străine, printre care și româna, povestește cum a ajuns în Franța când avea doar nouă ani și cât de mult i-a lipsit România în perioada în care nu se putea întoarce în țara în care s-a născut.

La sfârșitul verii anului 1984, un vapor „mare ca o clădire” a condus-o pe micuța româncă, Roxana Mărăcineanu, în vârstă de 9 ani, „la siguranță”. „Am locuit în București și tatăl meu a fost trimis să muncească în Alger (era inginer civil)”, își amintește fosta campioană mondială din 1998. „Mama și fratele meu s-au alăturat lui și a fost rândul meu să îi urmez. După ce am ajuns acolo, în loc să ne întoarcem în România, ne-am îmbarcat spre Franța… Nu am înțeles cu adevărat ce se întâmpla’, a povestit Roxana.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ajunși în Hexagon, au mers în Paris și au cerut azil politic. „Nu am putut să mergem la hotel, nu cunoșteam pe nimeni în Paris, așa că a trebuit să dormim câteva nopți în mașina noastră Renault 16. Dar pentru noi era o aventură, a fost distractiv, nu era nimic rău…” , mai spune noul ministru francez. Totuși, în lunile care au urmat, plângea noaptea singură în pat, spunând că „vrea acasă”.

Mai mult, in libertatea.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply