Tricolorul românesc, fluturat în Bulgaria. Carmina Căpitanu din Mangalia, a urcat pe podium la maratonul transfrontalier „Via Pontica“ (galerie FOTO)

0
1374

Tricolorul românesc, fluturat în Bulgaria: Carmina Căpitanu din Mangalia, a urcat pe podium la maratonul transfrontalier.

Ediţia a treia a maratonului transfrontalier „Via Pontica“, desfăşurat între 2 Mai (România) şi Krapeţ (Bulgaria), a avut la start şi reprezentanţi ai judeţului Constanţa, care au obţinut rezultate notabile.
 
În cursa de semimaraton (21 km), Carmina Căpitanu din Mangalia, a ocupat locul trei la feminin, fiind întrecută pe podium de două alergătoare din Bulgaria mai tinere.

„O zi perfectă. O aniversare de alergare, sărbătorită cu un loc pe podium. O competiţie grea, soare cât cuprinde, vânt, nisip, arătură, asfalt. Dar i-am făcut faţă. Primul loc – 23 ani, locul doi – 18 ani! La un loc nu aveau vârsta mea“, a postat Carmina Căpitanu pe Facebook.
 
În întrecerea masculină a semimaratonului, Vasile Apetroaie (52 de ani, din Eforie Nord) şi Ionuţ Petcu (37 de ani, din Constanţa, dar care locuieşte acum în Bucureşti) s-au clasat pe loc fruntaş, opt, trecând linia de sosire împreună, în echipă, purtând tricolorul României şi fiind înregistraţi cu timpul de 1:43:21, din 99 de concurenţi (bărbaţi şi femei) care au încheiat cursa. De subliniat că toţi alergătorii clasaţi înaintea celor doi (şase bulgari şi un rus) sunt mai tineri decât aceştia, având vârste cuprinse între 26 şi 31 de ani.
 
„A fost o alergare sprintenă competiţională pe două teritorii, cel românesc şi cel bulgăresc, sub arşiţa unui soare torid, vânt nervos şi poteci aride“, a precizat Ionuţ Petcu. El şi Vasile Apetroaie au fost primii români care au încheiat cursa!
 
La semimaraton, au concurat şi alte persoane din Mangalia: Mihai Vârlan (44 de ani) – al patrulea român sosit, Romeo Moise (40 de ani) şi Ionela Boldeanu, dar şi Ionuţ Iurea (38 de ani) – din Constanţa. La maraton, constănţeanul Cristi Bălan (48 de ani) a fost primul român care a încheiat cursa de 42 de kilometri, în clasamentul masculin fiind al nouălea.  
 
Sursa foto: Facebook.

Mai mult, în ziuaconstanta.ro, 04.09.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply