Investiție de tip greenfield în valoare de 10 milioane de euro, la Iași, în producția de componente auto

0
933

Investiție de tip greenfield în valoare de 10 milioane de euro, la Iași, în producția de componente auto. Compania turcească Doğu Pres, cu activitate în domeniul proiectării și producerii de componente auto, va realiza la Iași o investiție de 10 milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield. 

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel și de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producție de 10.000 mp, pe o suprafață totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiției. Pentru etapa a doua, compania dorește să investească în producția de pompe auto de diverse tipuri.

România a fost selectată ca destinație finală pentru realizarea investiției în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni în mai multe țări din regiune.

Declarații Ștefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat:

”Investiția din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă și dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat demonstrează, cu fiecare proiect atras, că este un partener de încredere, însoțind investitorii pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, de la primul contact până la transformarea intenției într-o poveste de succes”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Declarații Vasile Asandei, Director ADR-NE:

“Prin sosirea companiei Doğu Pres în Iași cu un proiect de investiție important în domeniul componentelor auto, practic se demonstrează încă o dată atractivitatea Regiunii de Nord Est a țării și pentru proiectele de producție, având în vedere că majoritatea investițiilor străine recente în Iași s-au concentrat pe domeniul IT. Observăm că această zonă a țării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forță de muncă în partea de Vest a țării. De asemenea, aș dori să amintesc și câțiva factori care contribuie la creșterea atractivității Regiunii de Nord-Est: grad ridicat al populației active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităților de tip greenfield sau brownfield, varietate lingvistică, iar lista continuă. Printr-un parteneriat strâns cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, ne dorim ca aceste rezultate să fie din ce în ce mai numeroase în întreaga Regiune de Nord Est”.

Declarații ale Consiliului de Administrație al Doğu Pres:

“Doğu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasați în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienții noștri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investițiile, susținerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est și a autorităților locale, precum și posibilitatea de a găsi forța de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României și selectarea Iașiului”.

Compania Doğu Pres a fost înființată în Bursa/Turcia în anul 1989 și este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu un număr de aproximativ 600 de angajați. Printre clienții companiei se numără: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.


Mangalia news, 07.08.2018.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply