Prof. dr. John Ionescu: Chimioterapia şi nutriţia personalizate, esenţiale în tratarea cancerului [VIDEO]

3
6173

Prof. Dr. John Ionescu, fondator și director științific al Clinicii Speciale Neukirchen: Chimioterapia şi nutriţia personalizate, esenţiale în tratarea cancerului.

Diagnosticul precoce al bolilor neoplazice, cât și alegerea personalizată a chimioterapiei sau a unui tratament complementar de susținere metabolică și imunologică sunt esenţiale pentru a învinge cancerul”, a reafirmat Prof. dr. John Ionescu în cadrul Simpozionului „Noutăți terapeutice în oncologie” de la Bucureşti.

În acest text puteţi citi pe scurt noiile abordări privind tratametul bolnavului de cancer şi care sunt şansele ca aceste să fie adoptate şi de oncolologia românească. De asemenea, puteţi afla, pe scurt, ce este nutriţia personalizată şi ce alimente trebuie să evite bolnavul de cancer.

Prof. Dr. John Ionescu este imunolog de renume internațional specializat în medicină integrativă, fondator și director științific al Clinicii Speciale Neukirchen (Germania), cu activități didactice la Capital University în Washington DC, USA (1999-2006), la Donau Universität Krems (Austria) din 2007 și la UMF „Carol Davila” București, din 2015.

Diagnosticul precoce

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Pentru un terapeut, este esențial să poată surprinde asemenea evoluția bolilor neoplazice într-un stadiu cât mai incipient, pentru a putea interveni cât mai curând în acest proces. Testele pe care le avem la ora actuală ne permit depistarea în sângele pacienților a unor structuri caracteristice celulelor tumorale care pot fi evidențiate în anumite celule albe circulante (monocite)” a afirmat profesorul Ionescu după simpozion.

Aceste monocite au capacitatea de a ingera fracțiuni de membrană sau structuri intracelulare tumorale, facilitând ulterior identificarea acestora. Prin izolarea monocitelor circulante se pot identifica structurile produse în celulele tumorale, cum ar fi anumite proteine sau enzime specifice de tipul ketolazelor sau pyruvat-kinazelor, puternic exprimate în tumorile maligne. Expresia acestor markeri este direct proporțională cu volumul tumorii, iar diagnosticul precoce menționat aici poate fi confirmat ulterior prin testele clasice histologice, serologice sau imagistice (PET-CT).

Teste care nu pot fi efectuate în România

“În momentul de faţă, testele amintite nu se pot efectua în România, ci în laboratoare specializate din Germania, cu care specialiştii români colaborează de mai mulți ani. Pacienților care ne vin din România pentru stadializarea bolii și pentru o terapie de suport după cicluri de chimioterapie sau radioterapie li se efectuează aceste teste pentru documentarea stadiului bolii, iar apoi li se recomandă o gamă de preparate antitumorale active contra celulelor tumorale circulante”, a ţinut să precizeze pentru pacienţi specialistul. PET-CT-ul evidențiază structuri tumorale bine definite care pot fi văzute cu ochiul liber. Aceste teste detectează mult mai devreme prezența celulelor canceroase, deci într-un stadiu incipient, când șansele unei terapii sunt mult mai mari.

“Nutriţia personalizată este covârșitor de importantă”

“Abordarea personalizată, inclusiv nutriția personalizată, este covârșitor de importantă în terapia bolii canceroase. Din păcate, deocamdată, în România se fac nici una, nici alta. În cazul chimioterapiei, pacientul român ajunge la Institutul Oncologic din Bologna, la cel din Paris sau din Viena, sau din Cluj-Napoca cu o formă tumorală bine definită, precum un cancer pulmonar sau colorectal, iar colegii, pe baza studiilor făcute la centrul X din America, îi recomandă o terapie recentă făcută pe lotul american. De fapt, ei recomandă un preparat care, datorită heterogenității celulelor tumorale, a redus masa tumorală numai la o anumită proporție din pacienții lotului respectiv, nu la toți. Pentru a prescrie o terapie eficace, este nevoie de o testare personalizată, pe care noi o recomandăm tuturor pacienților”, a subliniat cu regret profesorul Ionescu.

Ce este chimioterapia personalizată

Renumitul specialist  a ţinut să explice cât mai pe înţelesul tuturor în ce constă chimioterapia personalizată: “Printr-o metodă cu totul specială, se sortează din sângele pacientului celulele tumorale circulante și se pun în contact cu 50 de chimioterapii actuale și cu o altă serie de preparate antitumorale naturale, iar apoi se constată care dintre chimioterapeutice și care dintre produsele naturale testate eliminä o proporție mai mare de 80% din celulele tumorale circulante. Numai acei compuși intră în discuție pentru terapie.

Aceeași tehnologie evaluează numărul de celule tumorale circulante și arată dacă terapia pe care o aplici pacientului reduce numărul acestora până la zero, așa cum observăm în cazurile de succes. Abia atunci putem spune că am învins tumora, nu când au rămas peste 40% celule viabile care, din cauza celulelor stem tumorale, se refac rapid prin heterogenitatea genetică incredibilă de care dau dovadä”.

Primul pas în revoluţionarea oncologiei româneşti

“Dar, din păcate, până în prezent, nu am putut ajuta pacienții din România decât în urma unei vizite la clinica noastră din Germania, unde prelevăm și prelucrăm probele de sânge într-un interval de 12 ore. Vestea bună este că din luna iunie a anului 2017 am inițiat o cooperare între Clinica Specială Neukirchen (Germania) și Centrul de Radioterapie Neolife din București, dotat cu o imagistică ultramodernă, prin care putem urmări evoluția unei tumori de la dimensiunea inițială și până la dispariția ei în urma tratamentului A sau B, sau C. Scopul colaborării este de a asocia o metodă antitumorală clasică cu un pachet complementar de susținere metabolică și cu o dietă antitumorală personalizată”, a mai promis specialistul.

Ce este dieta antitumorală

“Dieta antitumorală are o importanță covârșitoare atât înainte, cât și după orice fel de terapie (chirurgie, radioterapie, chimioterapie), întrucât numai acest tip de dietă însoțită de anumite suplimente alimentare este în stare, pe termen lung, să schimbe terenul metabolic din corp care conduce la formarea tumorii. Distrugerea unei tumori prin eliminare radio – sau chimio-terapeutică nu schimbă nimic în economia corpului, care rămâne mai departe slăbit, intoxicat cu substanțele nocive care au condus la apariția tumorii și suprimat imunologic prin chimioterapia aplicată”, afirma răspicat profesorul Ionescu.

Alimente care hrănesc cancerul

Asocierea acestui teren cu o serie de greșeli alimentare grave, precum excesul de carbohidrați, carne roșie, consumul de alcool etc, creează condiții optime reactivării celulelor stem tumorale rămase în corp și metastazării acestora. De exemplu, carbohidrații din pâine sau din pastele făinoase se transformă în intestin în glucoză, care este principala sursă de energie a celulelor canceroase. Glucoza ajunsă în sânge este preluată de 20 de ori mai repede de celulele tumorale decât de celulele normale și folosită pentru creșterea și multiplicarea acestora.

Ca atare, reducerea carbohidraților simpli din dietă și introducerea unor elemente terapeutice care să conducă la scăderea nivelului de glucoză în sânge (precum anumite preparate contra diabetului de tip 2) determină reducerea proliferării tumorale.

Post, înainte de chimioterapie

Înainte chimioterapie sau radioterapie, procesul de reducere a glucozei înainte de intervenție este deosebit de important. Acest obiectiv se poate realiza printr-un post de două până la trei zile, însoțit numai cu sucuri de legume, sau printr-o terapie adjuvantă cu elemente care scad glucoza din sânge. Scăzând glucoza, crește eficiența radioterapiei sau a chimioterapiei. Celulele tumorale lipsite de glucoză devin mult mai sensibile la efectele acestor terapii, explicat pe “româneşte” specialistul.

Alimente care trebuie evitate

Ce alimente trebuie să evite pacientul bolnav de cancer, în opinia Prof. Dr. John Ionescu:

Să reducă consumul de carbohidrați simpli (dulciurile, făinoasele, fructele dulci etc). Este esenţial să înlocuiești metabolismul carbohidrat al tumorilor, deci aportul de glucoză, cu un suport energetic pe care tumora să nu îl poate folosi, dar pe care îl poate folosi corpul, precum lipidele, anumiți aminoacizi și proteinele vegetale din legume, deci nu orice fel de proteine.

Consumarea zilnică a unei porții de carne roșie dublează riscul de cancer mamar, însă riscul scade dacă mănânci această porție doar de două ori pe săptămână.

Laptele și produsele lactate sunt extrem de periculoase în cancerul de prostată și în leucemii, dar cel mai mare pericol îl reprezintă carbohidrații simpli.

Aportul de zinc pe care orice terapeut neinformat îl dă pacientului este o altă greșeală frecventă. Suplimentarea cu zinc crește rapid proliferarea celulelor canceroase, întrucât zincul este un element-cheie în enzimele responsabile pentru replicarea acizilor nucleici în aceste celule. Tocmai cerealele sunt bogate în zinc și activează creșterea tumorală. (sursa: oncopedia.ro/stiri-medicale).

Vă invităm să citiți și: Profesorul John Ionescu a fondat o Clinică unică în lume și vindecă pacienții fără speranță și să vizionați și următorul videoclip:



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


3 COMENTARII

  1. Foarte interesanta abordarea Dvs.ofera solutii acolo unde altii nu dau detalii desi sunt vitale.Sunteti abordabil in clinica Dvs de pacientii romani?

  2. Va rog sa mi spuneti daca serviciile dv. D-nul doctor JOHN Ionescu sunt decontare prin casa de asigurări de sănătate AOK Am mai multe probleme de sanatate.Am fost operată în 2015 de Cancer la san. Am probleme si cu alergiile fac destul de des alergie.Vreau si eu sa urmez tratament pe baza de plante naturale si nu stiu daca se poate Multumesc!.

Leave a Reply