MANGALIA NEWS, de șase ani MEREU APROAPE de dumneavoastră! Editorial

0
1935

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cotidianul online MANGALIA NEWS împlinește astăzi, 23 februarie 2018, șase ani de la lansare. După cum bine știți, dragi prieteni, stimați cititori, MANGALIA NEWS înseamnă:

Știri din Mangalia, știri din sudul litoralului și din lumea largă, dar mai înseamnă și: Anunțuri, Artă/Cultură/Educatie, Știință, Divertisment, Evenimente, Opinii civice, Proiecte pentru zona Mangalia, Economice, Oportunități de afaceri și Locuri de muncă, Sport, Sănătate, Turism, Hobby și Administrație publică…

Acestea sunt domeniile în care ne-am dorit să facem schimb de știri, de impresii, de gânduri, cu cititorii noștri, întru binele Cetății, al locuitorilor și al oaspeților ei. 

Dacă, alături de colaboratorii noștri valoroși, am reușit să mișcăm câte ceva în bine, pe parcursul celor 6 ani de zile (și nopți!), ne bucurăm.

Pentru Mangalia, cu salba ei de stațiuni și sudul litoralului, cu 2 Mai, Vama Veche, Limanu și pentru celelalte localități apropiate – Albești, 23 August, Pecineaga, Costinești, Negru Vodă, avem rubrici speciale pe prima pagină, prin intermediul cărora informăm cititorii despre evenimentele cotidiene și promovăm turismul în zonă: ȘTIRI, EVENIMENTE, TURISM, LIMANU-2 MAI-VAMA VECHE.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Rubrica ECONOMIE – DMHI – IMM vă ține la curent cu toate noutățile despre aceste domenii vitale ale activității economice din zona Mangalia, dar și din țară și din lume.

Cele mai diverse anunțuri, dar și oferte și cereri de Locuri de muncă sau de Oportunități de afaceri le găsiți la rubrica ANUNȚURI MANGALIA NEWS.

Știri despre Administrația Publică Locală, publicăm aici, iar Opiniile cetățenilor le aflați aiciCe spun aleșii locali, aflați la rubrica intitulată Consilierii locali ÎN DIRECT, iar despre planurile de dezvoltare a zonei Mangalia, cititorii noștri se pot informa la rubrica Proiecte pentru zona Mangalia.

Printre colaboratorii de renume ai cotidianului online Mangalia News, se numără la loc de cinste conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, ”doamna publicisticii dobrogene”, așa cum am numit-o noi cu drag și profund respect, inspiratoarea serialului ”MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale”, apoi cercetătorul științific, doctor Sorin Marcel Colesniuc, proaspăt numit director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, declarat OMUL ANULUI 2016, în sondajul-concurs organizat de Mangalia News, sau poeta și eseista Silvana Cojocărașu, ori prof. univ. dr. Ioan Iacob, de la Universitatea Româno-Americană din București. Le mulțumim în egală măsură și lui Cristian Cealera, pentru colaborarea admirabilă, pentru Poveștile sale dedicate Mării Negre și lui Liviu Predescu, de la Radio Constanța.

Se cuvine a-i aminti și pe scriitorii locali Dora Alina Romanescu și Virgil Stan, dar și pe originala și inegalabila Gabriela Apostu, pe talentatul și profundul poet Robert-Marius Dincă, pe Adina Lozinschi și pe ceilalți membri ai Clubului Artelor Solteris. Un parfum oriental deosebit ne aduce în scrierile ei Urfet Șachir, căreia îi mulțumim și cu acest prilej. Galeria de Artă din Saturn a Luizei Cala este și ea prezentă pe portalul nostru.

Dintre corespondenții cei mai destoinici ai ziarului Mangalia News, demnă de remarcat este și prof. Magdalena Iacob, cea care ne informează permanent despre ceea ce se întâmplă prin comuna 23 August, sau pe scenele estivale.


Acordăm un pios omagiu documentaristului Marin Tănase, trecut la cele veșnice anul trecut, înainte de a-și vedea finalizată lucrarea la care a ținut atât de mult – cartea sa dedicată Șantierului Naval Mangalia (UM 02029), publicată într-un serial ale cărui episoade sunt prezentate pe Pagina de lectură a ziarului online Mangalia News. 


SPORTUL și MUZICA au, de asemenea, câte o rubrică specială, iar umoriștii români de renume, printre care Marian Avramescu, Mihai Matei, Costel Pătrășcan (în tandem cu folkistul Daniel Iancu), dar și Năstase Leonte sau Ananie Gagniuc, oferă cititorilor noștri momente de destindere, dar și momente de reflecție, prin caricaturile sau gag-urile dumnealor, la rubrica de PAMFLET / UMOR.

Dobrogea, tată, Dobrogea! Copacul lui Mircea Bezergheanu.

Ne onorează în mod deosebit colaborarea cu artiștii fotografi de elită din toată țara: de la Galați, Mircea Bezergheanu, împreună cu ”haita” sa de peste tot 😊, sau Sorin Onișor, de la Timișoara, Cosmin Tomoiaga, din Maramureș, ori Sorin Dediu, din Bacău, Paul Palencsar, jurnalist și fotograf din Baia Mare, sau ”meseriașii” constănțeni Bogdan Dumitru (Claboo Media) și Dan Cristian Mihăilescu, cel supranumit ”artistul fotograf al Mării Negre”… Pentru toți am rezervat rubrica: FOTO/VIDEO, un răsfăț, un regal pentru priviri și suflete.

Tot aici publicăm și fotografiile realizate de artiștii fotografi amatori din Mangalia, dintre care îi amintim pe: Ruxandra Georgescu, Valerian Șarînga, Daniel Păcurici, Ciprian Petreacă, Bogdan Turtoi, Roberto Cojan, Niran Ibadula, Șerban Cioc și Maria Cazacu.

Cel mai recent articol despre ”Starea noastră” în mediul online este acesta: 

MANGALIA NEWS LA ORA BILANȚULUI. VIZIBILITATE SITE, CLASAMENTE OFICIALE

Până astăzi am publicat 13.859 de articole, accesate de peste 1.300.000 de utilizatori unici, cu un total de vizualizări ce depășește cifra de 6.700.000.

Cu mare bucurie, vă anunțăm că, spre finalul anului 2017, Mangalia News a primit cea mai înaltă recunoaștere internațională: este partener media oficial în Proiectul ARCA TV USA, (Houston, Texas), Televiziunea românilor de pretutindeni! (vezi: mangalianews.ro/arca-tv-us). Așadar, Mangalia News este primul cotidian online din România, partener media oficial într-un proiect media de o asemenea anvergură.

Mulțumim, Lucian Blaga, CEO Arca TV USA, pentru acest proiect generos, adresat tuturor comunităților de români din Diaspora și de Acasă! Pentru noi toți, această inițiativă originală este deosebit de importantă! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți românii, oriunde s-ar afla ei! Dumnezeu să binecuvânteze America!

Spre finalul acestui editorial, ca de fiecare dată, vă invităm, dragi prieteni, să ne scrieți pe adresa de contact a redacției: [email protected], sau pe paginile noastre de socializare:

Videoclipurile publicate de Mangalia News pot fi vizualizate pe pagina noastră de YouTube.

MULȚUMIRI!

  • Mulțumim, Ionel Rugea, pentru colaborarea frumoasă cu Mangalia.TV!
  • Mulțumim, fetelor dragi, ziaristele de la Ediția de Sud – Anca Niculescu și Mihaela Marin!
  • Mulțumim, Marcel Almăjanu, Aura Mircea și Cătălin Boerescu!
  • Ca de obicei, le mulțumim colegilor din echipa tehnică Mangalia News: Mulțumim, Andreea, Alex, Dan, Bazil, ultimii menționați aici, dar nu cei de pe urmă! 😊

Mangalia News va continua să păstreze aceeași linie de conduită editorială neutră, creatoare, pozitivă și va oglindi preocupările cotidiene ale cetățenilor din Mangalia și din sudul litoralului, vom continua să fim un liant firesc și necesar între cetățeni și autoritățile locale, între turiști și posibilii investitori, pentru ca Cetatea și întreaga zonă să prospere!

Logo aniversar 6 ani Mangalia News

ȚINEM CÂT MAI APROAPE!


Mangalia News, partener media oficial în Proiectul ARCA TV USA. Vineri, 23.02.2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply