REPATRIOT: La prânz, cu antreprenorul român care a cucerit Silicon Valley

0
996

La prânz, cu Ioan Iacob: Despre lecțiile învățate în Silicon Valley, mândria de a fi român și tehnologii care schimbă lumea. (wall-street.ro).

Putine companii romanesti ajung sa aiba succes in Silicon Valley si chiar si mai putine ajung sa cumpere un alt business dezvoltat in Statele Unite. Surprinzator, principala piedica nu este una financiara, ci mai degraba psihologica, care tine de “modestia specific romaneasca” si de faptul ca nu “avem constiinta ca putem face lucruri extraordinare”, spune Ioan Iacob, co-fondator al Qualitance. Antreprenorul roman, venit din multinationala si trecut printr-un startup, a invatat in San Francisco multe lucruri despre mandria de a fi roman, importanta unui brand personal puternic si nevoia de a renunta la modestie, de a fi increzator in propriile forte.

Qualitance este o companie romaneasca, fondata in 2007 de catre Ioan Iacob si Radu Constantinescu. Acum, inseamna o echipa de 200 de ingineri si are o prezenta internationala – Silicon Valley si Sidney. Anul trecut, a integrat si o companie de experience design si inovatie din San Francisco.

In jurul unui platou de sushi, am discutat cu Ioan Iacob despre inceputurile Qualitance si piedicile (psihologice) pe care le-a depasit in ecosistemul din Silicon Valley, la sfatul unor cunoscuti investitori, precum Tom Chi sau Radu Cautis.

Qualitance a pornit in acelasi an cu lansarea iPhone, cu un motiv

Pentru Ioan, lansarea primului iPhone a fost un punct de cotitura si este momentul in care a inteles ca lumea se va schimba fundamental, chiar daca nu isi putea explica clar cum si exact unde se va indreapta, dar a fost un lucru pe care l-a simtit profund.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

“In momentul in care am pus mana pe primul iPhone, eu aveam un Nokia si un Blackberry, telefoane foarte bune si cu mult mai multe functionalitati decat iPhone-ul. Dar, dupa ce am cumparat iPhone-ul am renuntat la ambele. Asta a fost un soc: de ce am renuntat eu la 2 telefoane cu mult mai multe functionalitati si ma chinui cu acest telefon caruia ii lipseau functii de baza, nu puteai sa stergi apeluri sau mesaje. iPhone-ul nu a fost doar un telefon extraordinar, ci a fost un punct de turnura pentru toata industria si societatea umana”, este de parere fondatorul Qualitance.

Inainte de a pune bazele companiei, Ioan a lucrat o buna perioada de timp pentru un start-up din Silicon Valley, unde a facut “big data, inainte ca aceasta arie sa se numeasca big data”. Ulterior a mers la Adobe si la mai putin de un an in multinationala, s-a hotarat că vrea sa faca ceva pe cont propriu si sa construiasca produse si servicii in “lumea asta noua pe care o intuia”.

Vă recomandăm să citiți continuarea aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply