Schimbare majoră pentru firme, din 2018: Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plăti impozit de 1% din cifra de afaceri, în loc de 16% din profit – Guvern

0
994

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ministrul Finantelor, Ionut Misa a anuntat joi o schimbare majora pentru cele 450.000 de firme care au cifra de afaceri sub un milion de euro. Misa a anuntat in sedinta de Guvern ca aceste firme vor plati de anul viitor impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de actualul impozit de 16% din profit.

“Avem si modificari care vor incuraja mediul de afaceri. Pentru 450.000 de firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro, se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri, fata de impozitul de 16% pe profit cat se plateste acum”, a declarat Misa.

Ministrul Finantelor a mai anuntat o alta modificare a Codului fiscal: firmele nu vor mai putea fi cercetate penal in cazul unei fraude pe lantul de TVA “decat daca exista probe materiale ca respectivul agent a intrat in contact cu firmele evazioniste. Acum, punerea sub urmarire se putea face doar pe baza unei simple suspiciuni”, a spus Misa.

El a mai declarat ca “se elimina astfel situatiile in care nu se acorda deductibilitate TVA pentru ca o companie avusese o relatie comerciala cu a patra sau a cincea companie pe lant care crease un lant pe evaziune”. (sursa: hotnews.ro).


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply