A început furnizarea căldurii! Directorul Goldterm Mangalia: „Asociaţiile cu datorii nu vor beneficia de agent termic!”

0
1632

Editia de Sud: De astăzi, Goldterm Mangalia a demarat furnizarea agentului termic, întrucât temperaturile de afară au scăzut mult în ultimele nopţi. Beneficiază de căldură, deja, asociaţiile de proprietari care nu înregistrează datorii la utilităţi, instituţiile de învăţământ, spaţiile comerciale de la parterul blocurilor, locaşurile de cult, dar şi clădirile primăriei.

Potrivit directorului general al Goldterm Mangalia, Dan Georgescu, sezonul rece de anul acesta găseşte populaţia şi agenţii economici cu datorii mult mai mici faţă de anii trecuţi. 12 asociaţii din localitate, ce cumulează un total de 156.000 de lei datorii, nu vor primi, deocamdată, agent termic. “Populaţia a înţeles că trebuie să achite datoriile către utilităţi, iar cei care încă mai au debite de peste 1.000 de lei la încălzire, sunt rugaţi să plătească, pentru că nu le va fi furnizată căldură”, spune directorul Goldterm Mangalia.

Asociaţiile cu cele mai mari debite sunt: AP 51, AP 61, AP 67, AP 69, AP 71, AP 110, AP 126, AP 129, AP 131, AP 133. Datoriile populaţiei către Goldterm Mangalia sunt de 155.798 lei, cele ale PFA-urilor  – 10.620 lei, iar cele ale societăţilor comerciale – 4.000 de lei.

La ora actuală preţul de producţie al gigacaloriei, la Mangalia, este de 408,86 lei, iar cel către populaţie 191,93 lei.

Săptămânile următoare va demara un proiect finanţat în cotă de 70% de Ministerul Dezvoltării (prin Programul “Termoficare, Căldură, Confort”) şi cofinanţat de către primărie cu 30%, prin care vor fi create patru “insule” de co-generare. Prima dintre acestea, spune conducerea Goldterm, va fi finalizată, cel mai probabil, la 31 decembrie 2017 şi vizează Centrala Termică nr. 9, alături de o interconectare a CT 7 şi CT 10.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Directorul Goldterm, Dan Georgescu, preconizează că, o dată finalizat proiectul, circa 40% din căldura furnizată locuitorilor oraşului ar fi asigurată de acest “motor”, iar preţul gigacaloriei către populaţie va scădea din iarna anului viitor.

O societate în subordinea Consiliului Local va prelua gestionarea banilor încasaţi de la populaţie

Un alt proiect al Golterm Mangalia vizează înfiinţarea unei societăţi comerciale, aflată în subordinea Consiliului Local, care se va ocupa în mod direct de gestionarea fondurilor pentru utilităţi. “Noua societate se va ocupa, în mod direct, de administrarea asociaţiilor de proprietari. Decizia înfiinţării sale am luat-o în urma nenumăratelor sesizări şi plângeri venite din partea cetăţenilor, nemulţumiţi de felul în care li se gestionează banii, care ajungeau extrem de greu conturile furnizorilor. Am avut cazuri în care bun-platnicii achitau şi de două ori aceste utilităţi”, ne-a declarat Dan Georgescu, directorul general Goldterm Mangalia.

Continuarea, în editiadesud.ro, 26.10.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply