#eusuntromania | România “Micuței Picasso” – o patrie în culorile curcubeului

0
1168

La 8 ani a vândut primul tablou. Lucrările sale împodobesc interioare imperiale şi muzee celebre. CNN a supranumit-o “Micuţa Picasso”. Alexandra Nechita se simte româncă şi americancă, deopotrivă. În sufletul ei, ţara natală vibrează în culorile curcubeului.

“Micuţa Picasso” are astăzi 32 de ani şi a adus în faţa Ateneului prima expoziţie de sculptură 100% românească, realizată din aluminiu de la ALRO Slatina şi pictată aici, în ţara pe care o poartă în suflet. Renumită pentru paleta sa de culori, Alexandra Nechita spune că România ei are o nuanţă aparte.

Alexandra Nechita: “Cred că e un curcubeu de culori pentru mine!”

Cele 8 lucrări din Grădina cu sculpturi a Alexandrei Nechita reprezintă cadoul pe care visa să îl facă de multă vreme României.

Alexandra s-a născut la Vaslui şi a emigrat cu mama ei în America. Avea doar un an şi jumătate. Acolo le aştepta tatăl ei, care a fugit din România comunistă. A devenită celebră la numai 8 ani, cu prima expoziţie deschisă în Los Angeles. Lucrările sale aveau ceva din stilul lui Picasso.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

La 8 ani a vândut primul tablou cu 50 de dolari, iar la 10 ani era deja milionară, în America. A expus în muzee din toată lumea, i-a cunoscut pe Împăratul Japoniei, pe preşedintele Bill Clinton, pe Papa Ioan Paul al II-lea.

Mai mult, pe stiri.tvr.ro/-eusuntromania, 29 Septembrie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply