Autoritatile publice din Mangalia recomandă evitarea deplasărilor în această perioadă

0
851

farmec.ro
carturesti.ro%20

Întrucât condițiile meteorologice s-au înrăutățit considerabil, vă rugăm să evitați pe cât posibil deplasările, în această perioadă. Dacă sunteți nevoiți să părăsiți domiciliul sau localitatea, pentru o călătorie sigură, în condiții de iarnă, poliţiştii rutieri vă recomandă să conduceţi prudent.

Având în vedere prognoza meteo, pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul condiţiilor de drum, poliţiştii rutieri sunt prezenţi în trafic pentru a efectua verificări la autovehicule cu privire la echiparea pentru iarnă. De asemenea, drumul dintre Mangalia și Constanța este temporar închis circulației rutiere.

mangalia_viscol1

Astfel, polițiștii fac următoarele recomandări participanţilor la trafic:

– să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgă. Găsiţi informaţii utile accesând link-ul – http://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic;

– să adapteze viteza de circulație a vehiculului la condițiile meteo-rutiere şi să păstreze o distanţă corespunzătoare față de vehiculele care circulă în față;

– să respecte dispoziţiile date de poliţiştii rutieri în trafic, care sunt obligatorii!

– să verifice dotarea corespunzătoare a sistemelor care concură la siguranța rutieră în sezonul rece, precum şi curățarea vehiculelor de zăpadă și gheață.

mangalia_viscol2

De asemenea, polițiștii atrag atenţia asupra obligativităţii ca autovehiculele, având masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, să fie dotate cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante montate pe roţi, ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

mangalia_viscol-polaris4

În această perioadă este suplimentat numărul echipajelor de poliție rutieră care vor acționa în permanență pe drumurile din județ, în zonele sensibile, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea tronsoanelor de drum.

mangalia_viscol-polaris5

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia. Vineri, 06.01.2017.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply