Iohannis, faţă în faţă cu Guvernul lui Dragnea. Toţi cei 26 de miniştri au depus jurământul. Klaus Iohannis: Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate

0
639

farmec.ro
carturesti.ro%20

iohannis-fata-in-fata-cu-guvernul-lui-dragnea

Klaus Iohannis: “În primul rând vreau să vă felicit pentru votul de încredere pe care l-aţi primit în Parlament şi pentru depunerea jurământului. Din acest moment sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea. Aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Şi aşa îmi imaginez că trebuie să pornească un guvern. Campania electorală nu este doar un circ. S-au făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi. Şi asta trebuie să livreze Guvernul. Sper ca într-o zi să-mi explicaţi cum veţi face astfel încât să vă încadraţi într-un deficit de 3%, să creşteţi salariile. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni. 

Aştept şi mulţi aşteaptă, nu toţi, să faceţi tot ce se poate, cât se poate să sprijiniţi o justiţie independentă în România, asta înseamnă întărirea statului de drept. Aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără justiţie independentă, fără un stat de drept nu putem să ne imaginăm în Europa. 

Câteva lucruri se aşteaptă de la dumneavoastră, cel puţin eu aştept aceste lucruri şi cred că sunt în asentimentul românilor cu aceste aşteptări. În primul rând aştept să păstraţi clară, vizibilă şi declarată orientarea euro-atlantică a României, asta însemnând să faceţi tot ce poate un Guvern – şi poate – să întăriţi poziţia României în cadrul NATO şi în cadrul UE. (…)”.

Continuarea, AICI, 04.01.2016.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply