Cel mai bătrân angajat din România! În timp ce mii de români stau degeaba pe ajutoare sociale, un hunedoarean de 99 de ani lucrează cu contract de muncă

0
1046

farmec.ro
carturesti.ro%20

În țara asta plină de putori și de oameni care așteaptă să li se dea, un bătrân de 99 de ani ne oferă un superb exemplu de ambiție și seriozitate. Ștefan Gros, un cioban din satul Vâlceluța, județul Hunedoara, se apropie de suta de ani, dar nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să-și mănânce pensia. Om în putere, Nea Fănică își vede de meseria lui de cioban și lucrează cu contract de muncă la stâna unui om de afaceri din Hunedoara, care îl plătește cu 1.000 de lei pe lună. E cel mai bătrân angajat din România.

“Nepoţii şi copiii tăt îmi spun că să mai las mersu’ la oi, dar io le-am spus şi le zâc ş-acuma: dacă vreţi să mă omorâţi, nu mă mai lăsaţi să urc cu oile la munte! În martie încep să fete oile şi mă duc la turmă, iar în luna mai urc la stână, pă munte. Pe mine dragostea lui Dumnezeu şi dragostea mea pentru oi şi pentru munte m-or ţinut atâta-n viaţă”, a povestit Ștefan Gros înGlasul Hunedoarei”, publicație care a prezentat cazul pe larg, bravo lor!

Vă invităm să citiți articolul integral AICI.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply