Descoperire fără precedent în Marea Neagră!

0
856

descoperiremareaneagra

DIGI24: Descoperiri remarcabile în Marea Neagră. Specialiştii au localizat în mai multe rânduri epave ale unor avioane ori nave militare scufundate în adâncuri. Acum, pe harta „lumii dispărute” care zace pe fundul Mării Negre cercetătorii au adăugat peste 40 de epave care datează din epoca bizantină şi a Imperiului Otoman.

Au fost descoperite pe fundul Mării Negre, în largul coastelor Bulgariei, în cadrul misiunii ştiinţifice internaţionale Maritime Archeology Project, potrivit New York Times. Cotidianul publică și o serie de fotografii.

Presa internațională a început să scrie în ultima vreme despre acest subiect, cu atât mai mult cu cât cercetătorii internaționali și arheologii care participă la proiect nu și-au ascuns încântarea pentru faptul că relicvele sunt foarte bine conservate.

Cercetătorii care participă la acest proiect ştiinţific spun că nu se aşteptau la o astfel de descoperire. Oamenii de ştiinţă explorau fundul Mării Negre, la o adâncime de peste 1.800 de metri, pentru a studia evoluţia nivelului apei mării, în momentul în care au găsit din întâmplare un veritabil „cimitir” de epave datând de mai multe secole, potrivit site-ului Sciencealert.

Peste 40 de nave, datând din epoca Imperiului Bizantin şi a Imperiului Otoman, au fost astfel descoperite.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

blackseamap1

„Epavele sunt pentru noi un adevărat bonus, dar ele reprezintă în acelaşi timp descoperiri fascinante”, a spus profesorul Jon Adams, coordonatorul expediţiei.

„Nu ne-a venit să credem ochilor”, a declarat Rodrigo Pacheco-Ruiz, membru al expediției Black Sea Maritime Archaeology Project, profesor la Universitatea Southampton din Marea Britanie. „Niciodată n-am văzut așa ceva în arheologie”, a mărturisit profesorul.

Citiți continuarea AICI. 13.11.2016.


Alt articol pe această temă: http://www.mangalianews.ro/2015/07/turism-subacvatic-cetatea-si-portul-callatis-aflate-sub-apele-marii-negre-foto/



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply