MINUTA ȘEDINȚEI DE DEZBATERE PUBLICĂ A PROIECTULUI ‘DEZVOLTARE TURISTICĂ ÎN STAȚIUNEA SATURN’

0
1052

saturn-simulare-1

Primăria Mangalia              Publicat azi, 09.11.2016

  M I N U T A Nr. 55244/ 28.10.2016

Ședinței de dezbatere publică a proiectului “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”    

            Încheiată în data de 28.10.2016 cu ocazia organizării dezbaterii publice a proiectului  “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”.

La ședință au participat reprezentanți din partea:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Unității Administrativ Teritoriale – dl. Popa Ciprian șef Serviciu Management Proiecte și dl.Enache Paul Arhitect.

Consiliului Local Mangalia: dna Stan Linica, dna. Silistra Alexandra, dl. Ciuraru Valentin, dl.Nichita Lucian, dl. Menabit Ozghiun și dl. Moroianu Nicolae.

Agenţi economici din staţiunea Saturn:  dl. Stoian Dumitru, dl. Olteanu Alexandru, dl. Beghim Levent, dl. Groza Mihai și dl. Broatec Augustin.

Mass Media: dna. Niculescu Anca, dna. Marin Mihaela, dl. Rugea Ionel şi dl. Guzu Augustin.

Deschide lucrările ședinței de dezbatere publică dl. Popa Ciprian Şef Serviciu Management Proiecte, care a precizat că prin proiectul “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn” se doreşte:

–                    reabilitarea străzilor Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu,

–                    refacerea trotuarelor,

–                    amenajarea de parcări unde este posibil,

–                    amenajarea unei piste de biciclete,

–                    amenajarea de spaţii verzi,

–                    dotare cu mobiler urban,

–                    modernizarea staţiilor de autobuz,

–                    crearea unor panouri   informative,

–                    modernizarea iluminatului public cu surse de tip LED.

Având în vedere faptul că anunțul privind dezbaterea publică aferent proiectului a fost postat pe site-ul Primăriei Municipiului Mangalia pentru informarea celor interesaţi, dl. Popa Ciprian a solicitat celor prezenți la dezbatere propuneri, sugestii cu privire la proiect.

În cadrul ședinței de dezbatere publică s-au făcut urmăroarele propuneri:

1.Dl. Popa Ciprian a propus amenajarea unui sens giratoriu pe strada Lavrion în faţa sediului T.H.R..

Având în vedere propunerea facută de dl. Popa, doamna consilier Stan Linica a propus amenajarea sensului giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu, justificând faptul că accesul în staţiunea Saturn se face de pe DN 39 și se intersectează cu intrarea la hipermarchetul Kaufland, iar în perioada sezonului estival, când staţiunea devine aglomerată, traficul rutier în zonă va fi îngreunat.

2. Dl. Grozea Mihai a propus amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Greenport cu Rozelor, deoarece traficul rutier din această zonă devine greu accesibil în perioada sezonului estival. Dl. Popa a precizat că va analiza propunerea dl. Grozea.

3. Dna. Stan a afirmat că intrarea din Mangalia (strada Rozelor) spre staţiunea  Saturn (strada Greenport) şi intrarea dinspre Venus (strada Lavrion) către Saturn sunt marcate necorespunzător. Dl. Popa a menţionat că se vor face amenajări la cele 2 intrări în stațiunea Saturn.

4. Dl. Popa Ciprian a făcut menţiunea că pentru descongestionarea traficului din zonă se poate amenaja un sens giratoriu la intersecţia străzilor Rozelor cu Greenport și totodată se poate monta un totem care să indice intrarea în staţiunea Saturn.

5. Pe strada Greenport la intersecţia cu strada Henny Ignatie se va amenaja un sens giratoriu pe care vor fi montate monitoare LED, unde vor rula informaţii despre evenimentele care se desfăşoară în staţiuni, temperatura aerului, temperatura apei mării etc.

6. Referitor la spațiul verde Dl. Popa a întrebat dacă se doreşte păstrarea acestuia, iar Dna. Stan a afimat că păstrarea spaţiului verde depinde de cum se întreţine o suprafaţă atât de îngustă. Dl. Popa a afirmat că pentru întreţinerea spaţiului verde este necesar un sistem de irigaţii și că ar fi mai indicat să se monteze bănci, iar în spate jardiniere cu flori. Dna Stan a mai afirmat că lipsa parcărilor reprezintă o problemă în staţiunea Saturn. Dl. Popa a precizat că se vor amenaja noi locuri de parcare.

7. Dl. Popa a afimat că pe străzile Lavrion, Henny Ignatie şi Greenport până la intersecţia cu strada Corneliu Coposu se doreşte amenajarea unei piste de biciclete. Prin amenajarea unei piste de biciclete se atinge un indicator în cadrul proiectului şi anume reducerea noxelor. Turiştii au posibilitatea să circule cu biciclete în loc să ruleze cu maşina.

8.Dl Mihai Grozea a afirmat că trotuarul este destul de îngust, iar seara, când turiştii ies la plimbare, nu mai este loc şi  pentru  pista de biciclete.

Agenții economici au spus că nu este destul spaţiu pentru amenajarea unei piste de biciclete şi doresc să renunţe la amenjarea acesteia de la intersecţia străzilor Greenport şi Corneliu Coposu şi până la intersecţia străzilor Greenport şi Lavrion, precum şi pe strada Corneliu Coposu.

9. Dl. Popa a precizat că se vor amenaja locuri de parcare pe cele 4 străzi.

Dl. Grozea Mihai a propus amenajarea unui parcări de 250 de locuri lângă Bowling. Dl. Popa a menţionat că va analiza propunerea dl. Grozea.

10.Dl. Popa a propus ca strada Corneliu Coposu să fie cu sens unic, dar agenţii economici au solicitat să rămână  la 2  sensuri de mers aşa cum este în prezent.

11.Dl. Popa a menţionat că toate cablurile de pe stâlpi  vor fi  introduse în subteran.

12. Dl. Popa a propus ca strada Corneliu Coposu să aibe 2 sensuri de mers, sistemul de iluminat şi trotuarele să fie reabilitate, precum şi să se amenajeze, pe aceeaşi stradă, o staţie taxi. Agenţii economici au fost de acord.

Dl. Popa a menţionat că proiectul este de utilitate publică şi că timp de 5 ani nu are voie să obţină venituri.

La finalul dezbaterii dl. Popa a precizat că în documentaţia oferită participanţilor se află Anexa 7.1.5  acord de principiu pentru finanţare prin care agenţii economici, dacă sunt de acord cu investiţia propusă, se angajează ca în 5 ani de zile să realizeze o investiţie care va crea minim un loc de munca.

Şef Serviciu Management Proiecte,

Popa Ciprian.

MINUTA DEZBATERE PUBLICA 55244/28-10.2016 – Click AICI…

(Preluare de pe site-ul Primariei Mangalia).


Mangalia News, 11.11.2016.






Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro


astratex.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply