Bani europeni pentru oameni, nu pentru Sistem!

0
866
ghiduri_scoala

Cristian Ghinea: E o zi importantă pentru mine: se deschid apelurile pentru cele două ghiduri privind abandonul școlar, pe care le-am dezbătut atâta.

Banii europeni POCU merg spre nevoi reale și cu impact real, nu tocați de către ”experți” în trăinat coafeze sau salarii pentru administrație.

POCU nu e POSDRU, și dacă vom continua să gândim ghiduri cu impact real, vom reuși și să convingem oamenii că banii europeni sunt pentru ei, nu pentru Sistem sau insideri.

”Școală pentru toți” presupune proiecte concrete, la nivel de școală, de ținere la cursuri a copiiilor din școlile defavorizate (și avem o listă a lor, pe mai multe categorii, la care am ajuns cu consultarea societății civile și cu muncă voluntară la Cancelarie și Ministere – dar asta e o poveste separată, o spun mai târziu dacă apuc).

Acest apel acoperă mai multe dintre Măsurile privind abandonul școlar asumate de guvern în Pachetul Antisărăcie. Orientăm banii spre școlile cu probleme și ajung direct la copii.

Celălalt apel, ”Profesori motivați în școli defavorizate”, replică modelul Teach for America / Teach for Romania: burse pentru profesori bine pregătiți să meargă sau să rămână în școlile dezavantajate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Și aceasta o măsură pe care ne-am asumat-o în februarie în Pachetul Antisărăcie.

Mulțumesc celor două Aline care au dus greul și al scrierii și al consultării și al convingerii celor din Sistem care, vorba cuiva: ”orice ar încerca, tot POSDRU le iese”.

POSDRU nu mai există, obișnuiți-vă cu ideea!

Cristian Ghineaministrul Fondurilor Europene, 13.09.2016.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply