Afacerea superbă a unei ploieştence care a bătut cinematografele de mall cu o idee genială de cinema privat. UE a investit 200.000 de euro în proiect

0
763

Ani-Bălănoiu-cinematograful

Ani Bălănoiu a gândit cinematograful ca un proiect social. FOTO Dana Mihai.

În Ploieşti există un cinematograf privat, unul dintre puţinele afaceri de acest fel din România, unde copiii sunt pe primul plan. Administratora proiectului, la rândul său mămică de gemeni, a gândit cinema-ul, dublat de un loc de joacă, ca un spaţiu unde sunt proiecţii gratuite pentru copiii din şcolile speciale, ore de dirigenţie sau de educaţie cinematografică.

În urmă cu cinci ani, la o vârstă la care majoritatea oamenilor se gândesc la perspectiva pensiei şi se orientează către lucruri mai liniştite, ploieşteanca Ani Bălănoiu (48 de ani) a decis să-şi schimbe jobul în care a lucrat toată viaţa, unul de top în domeniul bancar, pentru a apuca pe drumul imprevizibil al antreprenoriatului şi a deschide o afacere cu fonduri europene. „Motorul“ care a declanşat acţiunea îndrăzneaţă au fost chiar cei doi copii ai săi, doi băieţi gemeni acum în vârstă de 12 ani, Ion şi Nicolae. „Sunt o luptătoare şi, chiar dacă ceea ce fac acum nu va mai merge, o voi lua de la capăt. Cad şi mă ridic şi la 80 de ani dacă trebuie, pentru copiii mei şi pentru copii în general pentru că ei merită tot ce este mai bun în lume“, este filosofia de viaţă a ploieştencei.

În 2010, după ce a parcurs întregul proces, deloc uşor, de accesare a fondurilor europene, a deschis în Ploieşti Cinema Twins (gemeni). Momentul era unul foarte bun pentru o afacere cinematografică, în condiţiile în care în oraş mai exista un singur cinema, de stat, şi acela muribund. „Pentru că am gândit de la început cinematograful ca unul pentru copii, iniţial am intrat pe piaţă cu proiecţii de scurt metraje cu foarte multe efecte 3D. Ploieştenii mergeau în Bucureşti pentru a vedea un film, astfel că apariţia unui cinematograf în oraş a făcut ca toate proiecţiile, cele pentru copii, dar şi cele generaliste, să fie cu uşile închise o perioadă lungă“, spune Ani Bălănoiu.

Observând dorinţele copiilor care ajungeau la cinema, ploieşteanca a regândit proiectul prin mutarea cinematografului într-un spaţiu mult mai generos, din centrul oraşului, unde a creat şi un loc pentru timpul liber al celor mici, de la pitici până la adolescenţi. Acum, spaţiul este atât un cinematograf unde rulează în permanenţă filme pentru copii, cât şi un loc de joacă şi de petreceri, cu simulatoare de jocuri, „maşini ale fericirii“ şi multe alte dispozitive create special pentru copii.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

roata-fericirii-cinema-ploiesti

De obicei, după film, copiii mai petrec timp în locul de joacă ce dublează cinematograful FOTO Dana Mihai

Citeste mai mult: adev.ro/o365f5


Follow us: @MangaliaNews, on Twitter and MangaliaNews PunctRo, to Facebook





Piese auto și accesorii pentru toate tipurile de autoturisme, în Mangalia, lângă Casa Tineretului:
piese-auto-mangalia.ro



Locuri de munca in Mangalia:
Jobs by neuvoo.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply