Promovarea patrimoniului cultural în 3D, la Mangalia și Balcik

0
954

mangalia-balcik-3d2-

Primăria Municipiului Mangalia a organizat vineri, 1 iulie 2016, la Clubul Nautic Callatis, o conferință de presă, cu ocazia lansării proiectului „Advertising of Regional Cultural Heritage in 3D”, PROJETC CODE 15.2.1.065. La eveniment au luat parte primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian, membrii ai Consiliului Local Mangalia, o delegaţie din partea Primăriei Balcik, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale. În cadrul discuţiilor au fost prezentate pricipalele activităţi din cadrul proiectului, precum şi valoarea și durata de implementare a acestuia. Astfel, proiectul constă în organizarea unor evenimente în aer liber, în cadrul cărora ambele oraşe vor proiecta, pe o clădire simbol a localităţii, câte 10 clipuri audio video 3D, având ca tematică moștenirea culturală și naturală a zonei.

Spectacolele audio și de lumini vor avea un impact puternic asupra atractivității zonei turistice, aducând după sine și creșterea implicită a numărului de turiști în zonă, prin urmare contribuind la atingerea obiectivului principal al acestui proiect. Prezentările vor acoperi o perioadă de 45 de zile în fiecare vară, totalizând 90 de zile la sfârșitul proiectului, pentru fiecare beneficiar. De asemenea, vor fi amenajate două săli expoziționale, în care proiecţiile vor rula pe tot parcursul anului, în cadrul unui program prestabilit de comun acord de către Mangalia și Balcik.

mangalia-balcik-3d1-

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la 02.02.2016 până la 02.02.2018, iar valoarea totală a proiectului este de 1.481.057 EUR, cu o contribuție de 2% din partea beneficiarilor. Obiectivul general al acestuia este dezvoltarea coeziunii economice și sociale a zonei transfrontaliere Mangalia – Balchik prin îmbunătățirea modului de punere în valoare a moștenirii culturale în zona transfrontalieră. Obiectivul specific îl reprezintă prelungirea sezonului estival pe o perioadă cât mai lungă de timp.

„Advertising of Regional Cultural Heritage in 3D” proiect de protejare, conservare și promovarea patrimoniului cultural și natural în zona transfrontalieră romano-bulgară, finanțat prin Programul Regional de Cooperare Transfrontalieră Romania – Bulgaria, Axa-Prioritară 2 – O regiune Verde. Entităţile responsabile de implementarea proiectului sunt: U.A.T. Balcik, în calitate de Beneficiar Partener – Lider și U.A.T. Mangalia, în calitate de Beneficiar – Partener. Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului, în calitate de Autoritate de Management.

2 iulie 2016. Comunicat primit de la  Biroul de presă al Primăriei Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply