Primăria Mangalia repartizează loturi de case pentru tinerii din localitate

0
706

În această perioadă, reprezentanţii Primăriei municipiului Mangalia trimit invitaţii tuturor solicitanţilor care au depus cereri pentru obţinerea unui teren gratuit de casă, în baza Legii 15/2003.

Conform reglementărilor în vigoare, unităţile administrativ-teritoriale pot oferi, la cerere, tinerilor cu vârste între 18-35 de ani, suprafeţe de teren cuprinse între 150-300 mp, în vederea construirii unei locuinţe proprietate personală.

La data depunerii cererii, solicitanţii nu trebuie să deţină sau să fi deţinut în proprietate o locuinţă sau un teren destinat construirii unei locuinţe, atât în localitatea în care fac solicitarea, cât şi în alte localităţi. Cererea se depune doar acolo unde solicitantul are domiciliul.

“Zilele următoare, solicitanţii vor veni la sediul Primăriei pentru a-şi reactualiza dosarul, până la data de 15 aprilie. După această dată, comisia de selecţie a dosarelor va stabili lista de priorităţi, în funcţie de mai multe criterii legale, aprobate în Consiliul Local”, a declarat primarul Radu Cristian.

Printre criteriile de selecţie se numără: venitul mediu net lunar/membru de familie, bonitatea financiară, situaţia locativă şi starea civilă actuală, numărul de persoane aflate în întreţinerea solicitanului, precum şi vechimea cererii şi perioada locuită în municipiul Mangalia.

“Deocamdată, avem la dispoziţie un număr de 319 loturi de case, cu suprafeţe cuprinse între 220 şi 300 mp, conform legii. Până acum, s-a făcut cadastru şi intabulare pe întreaga lotizare, iar în prima şedinţă de CL sperăm să se aprobe PUZ-ul. Ulterior, loturile vor fi dezmembrate şi repartizate către solicitanţi. Odată cu punerea în posesie, Primăria va demara procedurile pentru implementarea unui proiect european prin care se vor trage utilităţi în zonă, până la finalul perioadei legale în care se pot construi casele”, a mai spus primarul Radu Cristian.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Joi, 10 martie 2016. Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia.piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply