Mangalia a scăpat de datoriile istorice!

0
658

TELEGRAF: Guvernul a alocat Mangaliei 10 milioane de lei, nerambursabili, pentru acoperirea arieratelor.

mangaliaascapatdedatoriileistorice

Tatian IORGA: În urmă cu câteva zile scriam faptul că, la nivelul județului Constanța, din cele 70 de unități administrative, Mangalia este campioană la datorii vechi, sau arierate (debite mai vechi de 90 de zile) cum mai sunt ele cunoscute în termeni economici. La 31 decembrie 2015, administrația condusă de primarul Cristian Radu înregistra o datorie de 10 milioane de lei. Raportat la o populație de 36.364 de locuitori, rezulta un debit de 274,99 de lei pentru fiecare cetățean al municipiului. Întrebat care au fost cauzele care au dus la înregistrarea unei asemenea datorii, primarul Mangaliei spunea că în municipiu s-au făcut numeroase investiții.

AJUTOR DE LA GUVERN

La ultima şedinţă a Consiliului Local Mangalia, care a avut loc miercuri, primarul i-a informat pe aleșii locali că Guvernul a alocat municipalității 10 milioane de lei, nerambursabili, pentru acoperirea arieratelor. „Le-am amintit consilierilor că, în urmă cu o lună, au refuzat un împrumut cu dobândă redusă, de la Trezorerie, pentru finalizarea proiectelor europene. Suntem singura localitate din ţară în care s-a întâmplat o asemenea inepţie. Era vorba de aproximativ 4,5 milioane de euro şi nu de zeci de milioane, cum au invocat unii consilieri. Banii ar fi fost returnaţi Guvernului în câteva luni, după decontarea facturilor de către UE şi am fi plătit o dobândă totală de cel mult 20.000 de euro. Acum, suntem în pericolul de a returna toţi banii primiţi, anterior, de la UE. Asigur însă că voi face tot ce depinde de mine pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute în oraş. Păcat, însă, că unii politicieni locali apelează la minciuni şi dezinformări pentru blocarea investiţiilor în dezvoltarea Mangaliei”, a punctat Radu.
Cu toate asigurările edilului, cert este că Mangalia se află într-o situație financiară complicată, în condițiile în care Primăriei îi mai trebuie alte șase milioane de lei pentru continuarea a trei proiecte începute anul trecut și rămase nefinalizate.

Citește și: Mangalia conduce în topul primăriilor cu datorii vechi

Sursa: telegrafonline.ro, 14.01.2016.
piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply