Dreptul la norma de hrană, extins pentru toţi poliţiştii locali

0
739

polițiștiilocaliToţi angajaţii poliției locale care au statut de funcționar public sau de personal contractual vor beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autoritățile locale, în limita bugetului, conform unei Ordonanțe de Urgență aprobate, ieri, de Guvern.

Astfel, a fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariați din poliția locală, personal contractual și funcționari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare. Începând cu acest an, autoritățile locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a Consiliului Local, norma de hrană pentru polițiștii locali, drept de care nu beneficia însă întregul personal al poliției locale.

Polițiștii locali vor primi norma de hrană fie în natură (prin unități proprii sau servicii externalizate), fie în bani (o alocație valorică zilnică), în funcţie de hotărârea Consiliului Local. De norma de hrană va beneficia și personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante. Norma de hrană de care vor beneficia polițiștii locali va fi plătită din bugetele locale. Anul trecut, numărul maxim de posturi pentru personalul poliției locale a fost de 16.509.

telegrafonline.ro, Joi, 12.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply