CJC: Un nou proiect pentru acordarea de sere și solarii pentru agricultori

0
722

sereșisolariicjc

Hotărârea ce prevede continuarea programului „Consumăm produse românești”, adoptată luna trecută de consilierii județeni, a fost revocată, în urma unei notificări de la Prefectură, care a contestat legalitatea actului.

În ședința de ieri a Consiliului Județean Constanța (CJC), aleșii au hotărât să revoce hotărârea privind continuarea programului „Consumăm produse românești”, prin care, timp de patru ani, agricultorii din mediul rural au primit sere și solarii pentru cultivarea legumelor. Vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJC, Cristinel Dragomir, a explicat că a propus revocarea documentului aprobat în ședința din februarie, pentru că la proiectul de hotărâre nu au fost atașate și solicitările din partea administrațiilor publice, așa cum prevede legea administrației publice locale.

Reamintim că, luna trecută, consilierii județeni au votat pentru continuarea programului, cu mențiunea că hotărârea va intra în vigoare în momentul în care vor exista cereri exprimate în scris din partea autorităților locale. Se pare, însă, că această formă a documentului nu îndeplinea în totalitate dispozițiile legale.

„Pentru că, la momentul aprobării, la proiectul de hotărâre nu erau atașate solicitările din partea primarilor, am primit notificare de la Prefectură în legătură cu legalitatea hotărârii. Așa că am fost nevoiți să o revocăm. Însă vom elabora un nou proiect, pe care îl vom propune în ședința următoare”, a explicat Dragomir.

Adelina IANCU, telegrafonline.ro, Joi, 12.03.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply