AU ÎNCEPUT TESTELE DE REZISTENŢĂ LA NOUL POD RUTIER DE LA AGIGEA (GALERIE FOTO)

0
743

podapolodoragigea-1

Marți, 11 noiembrie 2014, s-a dat startul testelor de rezistenţă la noul Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră, investiţie finanţată prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de la bugetul statului.

Aceste teste reprezintă operaţiunile de încercare a suprastructurii podului, cu acţiuni de probă statice şi dinamice. Încercarea podului se efectuează pe baza unui proiect care a fost elaborat de o firmă de specialitate la comanda antreprenorului, care prevede ca pe pod să circule, cu o viteză maximă de 5 Km/h, convoaie de autovehicule similare cu cele luate în calcul la proiectarea podului.

podapolodoragigea-testari

După fiecare etapă de încercare a podului, rezultatele măsurătorilor vor fi analizate şi interpretate de echipa de specialişti desemnată, aceştia vor prezenta concluziile şi vor propune măsurile corective, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră are o structură de tip hobanat şi este cel mai mare pod de acest gen din România. Are o lungime totală de 360 metri, o deschidere centrală de 200 metri, iar lăţimea podului este de 17,4 metri, permiţând circulaţia pe 4 benzi. Înălţimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre – Marea Neagră este de 18,4 metri. Pilonii de pe maluri care susţin tablierul podului prin fascicule de hobane au o înălţime de 66 metri deasupra nivelului mării.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, aici: http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/au-inceput-testele-de-rezistenta-la-noul-pod-rutier-de-la-agigea-520064.html


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply