Campanie gratuită de sterilizare a câinilor comunitari, la Mangalia

1
741

sterilizare_mangalia1

Primăria Mangalia, cu sprijinul Romania Animal Rescue, a desfăşurat, gratuit, în perioada 6-7 noiembrie, o nouă campanie de sterilizare şi implantare de cipuri pentru câinii şi pisicile cu stăpân, de pe raza municipiului. Pe durata celor două zile, la Biobaza Mangalia au fost sterilizate 120 de animale şi s-au implantat 100 de microcipuri.

sterilizare_mangalia2

Organizatorii au declarat că această nouă acţiune a fost un succes, la fel ca şi celalalte care s-au desfăşurat pe parcursul acestui an. La rândul său, primarul Radu Cristian a declarat că “astfel de acţiuni se desfăşoară periodic în oraşul nostru, cu scopul reducerii numărului de animale fără stăpân”. Edilul a explicat că sterilizarea câinilor cu şi fără stăpân, creşterea numărului de adopţii, precum şi o mai mare responsabilitate din partea cetăţenilor sunt  factorii care au contribuit la reducerea numărului de animale de pe străzile Mangaliei.

Conform legii, după 1 ianuarie 2015, deţinătorii de câini sau pisici sunt obligaţi să le înregistreze şi să le implanteze microcipuri. Cetăţenii care nu îşi înregistrează animalele de companie riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 lei, conform legilor în vigoare. Pentru un control al reproducţiei animalelor de companie, pe raza municipiului Mangalia, până la eradicarea populaţiei de animale comunitare, este obligatorie sterilizarea metişilor deţinuţi în proprietate, până la 1 ianuarie 2015.

sterilizare_mangalia3

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Se interzice cu desăvârşire amplasarea de adăposturi pentru deţinerea sau creşterea câinilor/pisicilor fără stăpân, precum şi hrănirea acestora pe domeniul public. Reclamaţiile referitoare la evenimentele neplăcute legate de animalele cu /fără stăpân se depun la Registratura Primăriei Mangalia.

7 noiembrie 2014, Biroul de presă al Primăriei Mangalia.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Mi-am microcipat catelul pe 6.11… si mi s-a spus ca in aprox. 10 zile vor sosi carnetele… Intrebarea mea este: Cand si de unde se pot ridica aceste carnete? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?… Multumesc.

Leave a Reply