Ieşirea PNL de la guvernare reaprinde vendetele politice: Eugen Pricopie ar putea reveni la şefia DMHI

0
733

farmec.ro
carturesti.ro%20

Ca întotdeauna în România, orice schimbare a puterii se traduce automat prin modificări masive în eşaloanele secunde de decizie, la nivelul secretarilor de stat şi şefi de companii publice, funcţii rezervate, chipurile, profesioniştilor fără apartenenţă politică. O minciună ştiută de toţi, dar propagată cu seninătate obraznică de toate partidele care s-au perindat până acum la putere. În nevroza schimbărilor care vor urma va intra, fără doar şi poate, şi Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), în care statul român este reprezentat acum de doi oameni, ambii susţinuţi de PNL.

Este vorba despre Paul Ilicenco, vicepreşedintele DMHI impus de conducerea liberală a Ministerului Economiei, dar şi de directorul Şantierului 2 Mai, societatea de stat care deţine pachetul de acţiuni al României la compania coreeană. Vorbim aici despre Ion Griguţă, un veritabil recordman, ţinând cont că rezistă în funcţie încă din 2009, când a fost pus de PDL, dar care s-a bucurat, ulterior, şi de sprijinul PNL. Potrivit surselor noastre, ultimul sosit va fi şi primul schimbat. Astfel, liberalul Ilicenco, numit vicepreşedinte DMHI în 2013, ar urma să fie înlocuit de Eugen Pricopie, cu susţinerea PSD.

Pricopie a mai fost vicepreşedinte DMHI şi în guvernarea PNL 2004- 2008, când a fost chiar unul din liberalii cu acte în regulă ai Mangaliei. Ulterior înlocuirii sale cu Vasile Iorga, Eugen Pricopie s-a mai plimbat pe la PC şi PRM, încercând să rămână activ în viaţa politică a Mangaliei, inclusiv prin candidaturi la primărie, dar fără sorţi de izbândă. În prezent, traseul său doctrinar pare a adăsta şi în PSD. Mult mai interesantă pare soarta lui Ion Griguţă, numit de PDL în 2009 şi adoptat de PNL la şefia Şantierului 2 Mai până în prezent. Rămâne de văzut dacă descurcăreţul Griguţă va reuşi să-i îmbuneze şi pe pesedişti, la aproape 5 ani de când a fost numit la conducerea societăţii de stat care administrează interesele României în DMHI.

Cristian ANTON, replicaonline.ro, Joi, 27 febr.2014.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply