MSC Flaminia, reparată de specialiştii DMHI

0
1208

    Nava portcontainer MSC Flaminia, sub pavilion german, se află din data de 17 februarie a.c. în Şantierul Naval DMHI, pentru reparaţii. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii şantierului naval din Mangalia, vasul nu prezintă niciun pericol de contaminare şi este pregătit pentru reparaţii, după ce deşeurile toxice au fost eliminate şi neutralizate, mai întâi în Germania, iar apoi în Danemarca.

DSC_2885 DSC_2887 DSC_2889

    Specialiştii şantierului au dat asigurări că activităţile de reparaţie a navei avariate sunt unele standard şi nu prezintă riscuri mai mari decât cele uzuale unei nave care vine la reparat. Totodată, s-a mai spus că, dacă şantierul Mangalia ar fi avut pescajul necesar, manevrele de descărcare a deşeurilor aflate la bordul navei, s-ar fi putut face şi la Mangalia.

DSC_2890 DSC_2921 DSC_2923

    În consecinţă, la şantierul din Mangalia se vor executa lucrări de îndepărtare a structurii de oţel avariate a corpului navei, respectiv din zona magaziilor 4 ,5 şi 6. De asemenea, se vor fabrica cele 94 de bloc-secţii ale structurii navei şi  se vor înlocui echipamentele aferente, cablurile electrice de forţă şi comandă afectate în timpul incendiului. Vor fi folosite 7, 300 de tone de oţel, iar după toate aceste execuţii, nava va fi testată şi livrată proprietarului, la sfârşitul lunii mai.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Valoarea contractului este de aprox. 22 mil. de dolari, şantierul din Mangalia fiind câştigătorul licitaţiei, din trei ofertanţi, printre care şi un şantier naval din China. Imediat ce Flaminia a sosit în şantierul din Mangalia, s-au efectuat verificări suplimentare, s-a testat nivelul radioactivităţii, rezultat care a ieşit negativ. De asemenea, au fost prelevate probe din apa de balast din interiorul navei, apă care a fost schimbată la intrarea portcontainerului în Marea Neagră. Pentru refacerea navei, vor fi angrenaţi până la 400 de angajaţi ai şantierului.

     Mangalia.ro.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply