Legea minelor se va aplica inclusiv proiectului minier Roşia Montană

0
718

MEDIAFAX: Legea minelor, ce va intra marţi la votul final al Camerei Deputaţilor, for decizional, şi care prevede că în exploatările din România nu pot fi folosite tehnologii care afectează mediul şi obligă, totodată, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Roşia Montană.

Legea minelor se va aplica inclusiv proiectului minier Roşia Montană.

Declaraţia a fost făcută marţi seară de către preşedintele Comisiei de Industrii din Cameră, Iulian Iancu, după ce Legea minelor a fost adoptată de Comisiile reunite de Industrii şi Administraţie din Cameră.

Iancu a precizat că elementele de noutate absolută prevăzute de Legea minelor sunt cele legate de faptul că nicio exploatare din România nu va putea să înceapă fără ca, înainte, statul român să facă public acest lucru în toate etapele şi fără ca să se organizeze o licitaţie în modul cel mai transparent cu putinţă, impunând toate criteriile necesare, după ce a luat de la populaţie toate observaţiile privind exploatarea respectivă.

Iancu a spus că statul e obligat, prin Legea minelor, să străbată toate fazele privind protecţia sitului arheologic, dacă e cazul, protecţia mediului. De asemenea, statul este obligat să se asigure că tehnologia despre care se vorbeşte este una care nu afectează mediul, nu afectează populaţia şi nu pune în pericol viitorul unor comunităţi sau viitorul unor regiuni întregi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi mai mult aici:

http://www.mediafax.ro/social/legea-minelor-se-va-aplica-inclusiv-proiectului-minier-rosia-montana-11751082


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply