Secretar de stat la Economie: FMI ne-a cerut să scumpim gazele până la nivelul celor internaționale

0
644

Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Mihai Albulescu, a declarat ca FMI ar fi avut pretentia ca pretul gazelor de productie interna sa fie adus la nivelul pretului de pe piata internationala.

“Acum dau din casa: cei de la FMI ne-au spus ca, daca erau in locul nostru, ar fi majorat pretul gazelor interne la nivelul preturilor europene, adica la 380 de dolari pe mia de metri cubi. Dar, daca am fi facut asa, am fi blocat industria, intrucat acestia (cei din industrie – n.red.) sunt inceti, n-au facut niciun fel de modernizare. Deci uitati-va in ce situatie suntem”, a declarat, potrivit Capital, Mihai Albulescu in cadrul unei conferinte pe tema gazelor de sist.

In prezent, pretul gazelor de productie interna pentru industrie este 215 dolari pe mia de metri cubi, in timp ce pretul gazelor de import a ajuns, in aceasta perioada, la circa 400 de dolari pe mia de metri cubi.

Romania isi asigura, in medie, 75% din consumul de gaze din productie interna, iar restul de 25% reprezinta importuri din Rusia.

Populatia si termocentralele utilizeaza gaze de import doar in proportie de aproximativ 5%.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

pesurse.ro, 15 nov.2013.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply